Η Ακροδεξιά στο δικαστικό και το αστυνομικό σώμα

Ορισμένοι δικαστικοί και αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι η ακροδεξιά ασυδοτεί σε θεσμούς άσκησης εξουσίας και υπενθυμίζει τη λαϊκή σοφία του λύκου «φύλακα».

Η μεν πρόεδρος της Ένωσης των Εισαγγελέων είπε σε πρόσφατο συνέδριο ότι οι αλλοδαποί εγκληματούν λόγω προέλευσης και όποιος το αμφισβητεί είναι ανθέλληνας, ο δε πρόεδρος των Αστυνομικών υποδείκνυε μεθόδους αποσιώπησης εγκλημάτων με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα γυναικοκτονίας .

Από πολλές δημόσιες αναφορές έχει προκύψει ότι οι φασιστικές και οι ρατσιστικές αντιλήψεις, η προκλητική έλλειψη αρχών και η ημιμάθεια διέπουν και ορισμένους εισαγγελείς και δικαστές που όχι μόνο εκθέτουν το δικαστικό σώμα, αλλά βλάπτουν και την αξία της ορθής και δίκαιης κρίσης.

Τα ερωτήματα πως έλαβαν πτυχίο Νομικής και πως τοποθετήθηκαν στο δικαστικό σώμα δεν αρκούν .

Εν προκειμένω όχι μόνο υπονομεύεται το κύρος της κατ’ εξοχήν Συνταγματικής αρχής του θεσμού της δικαιοσύνης και της απονομής της αλλά και εδραιώνεται έτι περαιτέρω, η διάβρωση του θεσμού και η αναξιοπιστία της ουσίας των αποφάσεων, ως ελάχιστη βάση έκφρασης του κοινού περί δικαίου αισθήματος.

Επείγει όπως οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας αναλάβουν πρωτοβουλία τώρα για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής στη βουλή, όπου τεκμηριωμένα ορισμένοι όχι μόνο να υποστούν τη δημόσια απαξία για αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές πράξεις αλλά και να ξανά τεθεί το θέμα της μάστιγας του παρα-συστήματος της εκάστοτε Κυβερνητικής Δικαιοσύνης που διαβρώνει την Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς και η επανεξέταση ορισμένων αρχών και κανόνων στο Δικαστικό σώμα.

Για τις υπηρεσίες του Αστυνομικού σώματος αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι υπερτερεί η παραβατικότητα έναντι της νομιμότητας.

Έχουν δημοσιευθεί χωρίς να διαψευσθούν:
– Μηχανισμοί παρακρατικών ενεργειών.
-Με συστηματική καταπάτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών.
-Με μόνιμο καθεστώς τις αυθαιρεσίες και τη συγκάλυψη παράνομων πράξεων.
-Με στελέχωση και από πρόσωπα με ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Χωρίς δημοκρατικές αρχές και πίστη στη νομιμότητα.

– Με θύλακες όπου ανθούν δίκτυα και διαπλοκές διαφθοράς με παρασιτικά στοιχεία συγκάλυψης των ανομιών τους.

Τι πρέπει να κάνει το πολιτικό σύστημα;
-Αξιολόγηση, επανεξέταση και εκδημοκρατισμός υπηρεσιών, μηχανισμών και προσώπων με επιβολή και της εναλλαγής και μετακίνησης σε αρμοδιότητες .

Και το κυριότερο: Δημοκρατική Διακυβέρνηση.

Το άρθρο του Στέφανου Τζουμάκα δημοσιεύθηκε στο thefaq

-Ad-