Η ανακοίνωση των γιατρών για τον 9χρονο που καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα σε σχολείο στην Κηφισιά

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν πάρει μέρος στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην πόρτα και κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ανακοίνωση με τα νεότερα για τον 9χρονο, ο οποίος την Τρίτη 21/5 λίγο μετά τις 13:00 τραυματίστηκε από την πτώση πόρτας σε σχολείο της Κηφισιάς, εξέδωσε το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης». Σύμφωνα με αυτήν, το παιδί παραμένει εκτός κινδύνου, νοσηλευόμενο στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο.

Ειδικότερα, στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται: «Ο ανήλικος Μ.Θ., (γεν. 2015), διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 21.05.2024 και ώρα 14:10 λόγω αναφερόμενης καταπλάκωσης από μεταλλική πόρτα.

Κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και αισθητικότητα και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός.

Έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο».

Ο μαθητής της Γ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, μετά τη λήξη των μαθημάτων και ενώ αποχωρούσε από το σχολικό κτίριο, εγκλωβίστηκε από την εξωτερική σιδερένια πόρτα, η οποία αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω του.

Η συγκεκριμένη πόρτα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αντικατασταθεί στις 12:00 την ίδια ημέρα (21/5) από συνεργείο, κατόπιν υπόδειξης του αρμόδιου τμήματος του δήμου Κηφισιάς.

Ο μαθητής, αφού απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια δασκάλων και γονέων, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», συνοδευόμενος από τον πατέρα του, που ενημερώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς ότι φέρει κάταγμα στον τέταρτο σπόνδυλο και αιμάτωμα στο κεφάλι και χρειάζεται να νοσηλευθεί για χρονικό διάστημα είκοσι ημερών.