Η αντίδραση από την κυβέρνηση για το επεισόδιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο «Ελ. Βενιζέλος» – Δίνει εξηγήσεις ο πρώην υπουργός

«Έχει κάνει ανάρτηση με συγνώμη και πηγαίνει άμεσα για παροχή εξηγήσεων στον γραμματέα της ΚΟ, Σταύρο Καλαφάτη, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

Παράλληλα, την απόλυτη καταδίκη του εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Με την αρμοδιότητά μου, καταδικάζω με απόλυτο τρόπο οποιαδήποτε εκδήλωση βίας σωματικής και λεκτικής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει τοποθετηθεί για το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη.

«Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, μόλις ήρθε στο φως αυτό το βίντεο. Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις», είπε νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με βίντεο με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος καταγγέλθηκε ότι χτύπησε υπάλληλο αεροδρομίου και καταγγέλεται ότι έχει απειλήσει αστυνομικούς με δυσμενή μετάθεση.

Συμπλήρωσε ότι «θα βγει ανακοίνωση από τον ίδιο σε λίγο. Περιμένουμε τη θέση του πρώην υπουργού και πλέον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε πάντως ότι «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαραία και λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό».

Σημειώνεται πως ο κ. Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη για «την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας», δηλώνοντας, πάντως, «έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες».