Η αντίδραση δασκάλας που έπεσε σε μπλόκο μεταναστών και προσφύγων στο Διδυμότειχο

Η Κατερίνα Φωτιάδου είναι δασκάλα στους Μεταξάδες, ένα χωριό του Διδυμοτείχου και καθημερινά διανύει μια απόσταση 235 χιλιομέτρων για να πάει στο σχολείο που διδάσκει…

Δασκάλα που διανύει 235 χιλιόμετρα, με το αυτοκίνητό της, για να πάει στο σχολείο που διδάσκει στους Μεταξάδες, ένα χωριό του Διδυμοτείχου, χρειάστηκε να αλλάξει διαδρομή όταν έπεσε σε μπλόκο μεταναστών/προσφύγων.

«Η εικόνα ανθρώπων να περπατούν στην άκρη του δρόμου, είναι δυστυχώς συνηθισμένη. Το ασυνήθιστο της υπόθεσης και το άσχημο είναι ότι αρχίζουν πλέον να δρουν αρνητικά. Μπλοκάρουν δρόμους. Μια πολυάριθμη ομάδα παράνομων μεταναστών, μου ανέκοψε την πορεία, πετώντας στο δρόμο τους σάκους τους. Έγινε στις 8:00 το πρωί» τόνισε η κυρία Φωτιάδου.

Κληθείσα να απαντήσει πώς ένιωσε αλλά και πώς αντέδρασε, επεσήμανε: «Ας απαντήσουμε χρησιμοποιώντας τη λογική: Ένα αυτοκίνητο, μία οδηγός, μία ομάδα πολυάριθμη νεαρών ανδρών. Πού θα έμπαιναν όλοι αν μου το έπαιρναν; Εγώ τι θα γινόμουν παρέα με τους υπόλοιπους; Τρόμαξα, όμως αντέδρασα όπως έπρεπε. Κοκάλωσα το αμάξι, έκανα αναστροφή κι έφυγα. Ευτυχώς έχω συνηθίσει να οδηγώ σε στενούς επαρχιακούς δρόμους κι αντέδρασα ακαριαία. Οι παράτυποι μετανάστες κρύβονται στα δέντρα μέσα και πετάγονται μπροστά μας. Η αστυνομία κάνει μπλόκα, πολλά, αλλά είναι πολύ μεγάλος ο νομός μας με ιδιαίτερη μορφολογία.
Έκανα αναφορά στην αστυνομία κι αναλόγως θα πράξει για να μην το βιώσει κι άλλος. Η κατεύθυνσή τους είναι προς την Εγνατία Οδό» καταλήγει.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open TV