Η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον ξυλοδαρμό άνδρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη μετά από την έκκληση της ΠΟΕΔΗΝ για μέτρα αναφορικά με τα περιστατικά βίας κατά υγειονομικών. 

Από τον ξυλοδαρμό του από αγνώστους μέσα στο νοσοκομείο της Κορίνθου, ο άνδρας του ΕΚΑΒ φέρει σοβαρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στο ΕΚΑΒ να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες και ευχήθηκε περαστικά στον διασώστη.

«Απαράδεκτο γεγονός έδωσα εντολή στο ΕΚΑΒ να προβεί σε όλες τις δυνατές νομικές ενέργειες. Ευχαριστώ την ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση παρέμβασή της. Περαστικά στον διασώστη μας», έγραψε ο Α. Γεωργιάδης.

«Από τον ηρωισμό των συναφέλφων δεν είχαμε νεκρούς»

«Από τον ηρωισμό των συναδέλφων δεν είχαμε νεκρούς. Τραυματίστηκε, όμως, σοβαρά συνάδελφος που ανήκει σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ και εισήχθη για νοσηλεία. Να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου περαστικά στους συναδέλφους του νοσοκομείου Κορίνθου και ειδικά στον συνάδελφο που τραυματίστηκε», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το περιστατικό

Όλα έγιναν στις 06:00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν στην είσοδο των Επειγόντων (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Κορίνθου μια ομάδα 4-5 ατόμων (Ρομά σύμφωνα με την εκτίμηση της ΠΟΕΔΗΝ), οι οποίοι συνόδευαν ασθενή από το Κιάτο, πλησίασαν τον εργαζόμενο του ΕΚΑΒ και του επιτέθηκαν, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο.

Οι προπηλακισμοί γενικεύτηκαν και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να προλάβουν ωστόσο να κάνουν συλλήψεις, καθώς οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή.

«Δύο άλλοι συνάδελφοι -ένας φύλακας του νοσοκομείου και ένας γιατρός- έφαγαν πολύ ξύλο και φέρουν κι αυτοί τραύματα αλλά δεν κινδυνεύουν. Καμία σχέση δεν είχε μαζί τους ο συνάδελφος που τραυματίστηκε σοβαρά. Έτρεξαν φύλακες, γιατροί, νοσηλευτές, και διασώστες του ΕΚΑΒ για βοήθεια. Τι να καταφέρεις; Έφαγαν πολύ ξύλο. Ευτυχώς δεν είχαμε νεκρούς συναδέλφους», προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι δράστες πρόλαβαν πριν εξαφανιστούν και κατάφεραν υλικές ζημιές και στο ασθενοφόρο.

«Επιτέλους κάντε κάτι Οι συνάδελφοι δεν μπορούν να συνέλθουν. Θα μας σκοτώσουν και μέτρα κανένα», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύρος-Βουτσίνος: «Έλαβα αγωγή απ’το Κράτος ότι μου παίρνει τα κτήματα γιατί λέει δεν μου ανήκουν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Τραμπ – Ζελένσκι: «Δεν είναι σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολούθησε ο 39χρονος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Πήρε προαγωγή ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει τον 33χρονο που παρέσυρε με το όχημά του την άτυχη Ράνια
21 Φεβρουαρίου, 2025
Μαγνησία: Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή σχολείου όπου μαθητής τραυμάτισε συμμαθητές του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εurobasket 2025: Η Εθνική… άλωσε στην παράταση 93-89 την Τσεχία και πέρασε στα τελικά με υπογραφή Παπαπέτρου και Τολιόπουλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025