Η αντίφαση με την Αττική – Lockdown με συγκεκριμένο ωράριο

«Αυτοπεριορισμός ή καραντίνα» απαντούν στην κυβέρνηση που προσπαθεί να αποφεύγει νέα μέτρα στο Λεκανοπέδιο παρότι συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Με τα μέτρα να πέφτουν στο κενό το ένα μετά το άλλο στην Αττική και τα κρούσματα να μην μειώνονται οι αρμόδιοι φαίνεται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να σφίξουν κι άλλο τον κλοιό.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στο Μεγκα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων να έρθει ακόμη νωρίτερα δηλαδή στις 10 το βράδυ αντι για τα μεσάνυχτα . Την ίδια ώρα οι λοιμωξιολόγοι είναι διχασμένοι για την χρήση μάσκας μέσα έξω καθώς κάποιοι επικαλούνται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στις χώρες όπου η μάσκα ήταν υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους τα κρούσματα αυξήθηκαν.

Οι επιδημιολόγοι, σύμφωνα με το MEGA, Γιάννη Χρηστάκο, αναφέρουν στην κυβέρνηση ότι η περίπτωση της Αττικής είναι πολύ διαφορετική. Είναι πολύ μεγαλύτερος ο πληθυσμός, διαφορετική η δομή, είναι σαν να συνορεύουν η Πάτρα, τα Γιάννενα και πολλές άλλες πόλεις μαζί. Γι αυτό τόσο οι επιστήμονες, όσο και το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας δεν θα αποδώσει στην Αττική.

Η κατάσταση στο Λεκανοπέδιο ωστόσο είναι πολύ δύσκολη γι’ αυτό στο τραπέζι υπάρχει το lockdown από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί αν τα κρούσματα αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

Η πανδημία εξαπλώνεται και παράλληλα με το μέτωπο του κορονοϊού έρχονται να προστεθούν και νέα. Ο χρόνος ΔΕΝ είναι σύμμαχος της κυβέρνησης. Το ισχυρότερο όπλο μέχρι και αυτή την ώρα η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους με τους ειδικούς να απορρίπτουν τα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται.

«Εάν το 70% του πληθυσμού φοράει μάσκα, σωστά βέβαια, για το 70% του χρόνου που είναι εκτός, τότε πάει ο κορονοϊος.»

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δύο τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών στα Χανιά – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα χωρίς σοβαρά τραύματα
15 Μαρτίου, 2025
Λουκίδης για την αφρικανική σκόνη: Είναι ένα φαινόμενο με διαβαθμίσεις – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
15 Μαρτίου, 2025
Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
15 Μαρτίου, 2025
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025