Η απάντηση της Τουρκίας στο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Ερντογάν ζήτησε θερμό επεισόδιο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ διέψευσε το δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο έκανε λόγο για επιθυμία του Ερντογάν να βυθιστεί ελληνικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι δημιούργημα της φαντασίας», ανέφερε ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το γερμανικό δημοσίευμα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Τα νέα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα της φαντασίας.

Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης έκανε κατηγορίες εναντίον της χώρας μας βάσει αυτών των φανταστικών ειδήσεων είναι μια νέα εκδήλωση της προκλητικής πολιτικής αυτής της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, ασυμβίβαστη με το διεθνές έθιμο και νόμο».

Διαταγή Ερντογάν: «Βυθίστε ένα ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε ένα μαχητικό»

Σε δημοσίευμα της η Die Welt αναφέρει ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

Με άλλα λόγια να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Αυτά τα σχέδια τα απέρριψαν οι Τούρκοι στρατηγοί σύμφωνα με την Welt αλλιώς εδώ και ημέρες θα είχαμε ένα πολύ θερμό επεισόδιο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.