Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων στο ΚΙΝΑΛ

Στους “επικοινωνιολόγους του ΚΙΝΑΛ” που “αβίαστα εκθέτουν με την απρόσεκτη και επιπόλαια ανακοίνωσή τους” τα στελέχη του Κινήματος, απευθύνεται με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρεται σε “οργίλη ανακοίνωση” του ΚΙΝΑΛ, “με την οποία κατακεραυνώνει προκήρυξη του Δήμου Αθηναίων η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή και με την θετική ψήφο της παράταξης που εκπροσωπεί το ίδιο το ΚΙΝΑΛ!” και σημειώνει:

“Αν είχαν κάνει τον κόπο οι επικοινωνιολόγοι του ΚΙΝΑΛ […] με ένα τηλεφώνημα θα είχαν πληροφορηθεί πως όχι μόνο η διακήρυξη είναι προφανώς απολύτως νόμιμη και διαφανής, αλλά και πως πραγματοποιείται σε συνέχεια της ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πόλης λόγω της πανδημίας”.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων επισημαίνει πως “οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με μοναδικό κριτήριο αυτό της ανεργίας, ότι εδώ και τέσσερις μήνες έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και πως υπήρχε η θεσμική δυνατότητα να επαναληφθούν προσλήψεις” και σχολιάζει:

“Συμπέρασμα: δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;”…

ΚΙΝΑΛ κατά Δήμου Αθηναίων

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε, νωρίτερα, τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για “φωτογραφικές προκηρύξεις” και “στημένη διαδικασία” και τον καλούσε να την αποσύρει άμεσα.

Όπως ανέφερε ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ, “ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης προκηρύσσει στις 3 Σεπτεμβρίου 366 θέσεις συμβασιούχων με προθεσμία υποβολής αιτήσεων τις 4 Σεπτεμβρίου” και προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων “μόλις ένα 24ωρο”.

“Τόσο βέβαιος ήσασταν ότι όλα θα κυλήσουν ρολόι, τόσο προφανές είναι ότι η όλη διαδικασία είναι στημένη. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρείτε κ. Δήμαρχε! Οι πελατειακές προθέσεις σας έγιναν γνωστές στους Αθηναίους εδώ και έναν χρόνο που αναλάβατε τη δημαρχία, αλλά ότι θα φτάνατε στο σημείο να κοροϊδεύετε τους Αθηναίους πολίτες ξεδιάντροπα βολεύοντας με προκλητικό τρόπο την πολιτική σας πελατεία ξεπερνά κάθε όριο”, σχολίαζε το ΚΙΝΑΛ.

Όπως συμπλήρωνε, “ο δήμος Αθηναίων δεν είναι τσιφλίκι σας για να διορίζετε χωρίς διαδικασίες και λογοδοσία όποιον σας αρέσει. Σε ένα Κράτος Δικαίου πρόσβαση σε δημόσια θέση πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες με τα κατάλληλα προσόντα. Φωτογραφικές προκηρύξεις προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες. Σας καλούμε να την αποσύρετε άμεσα”, κατέληγε η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.