Η απάντηση του Μητροπολίτη Μόρφου στο σάλο για τις δηλώσεις του

Την δική του απάντηση δίνει μέσα από ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Μόρφου, αναφορικά με τα όσα σχολίασε για τους ομοφιλόφιλους τα οποία προκάλεσαν “χιονοστιβάδα” αντιδράσεων.

«Όσον άφορά την πυρκαγιά, περί σαρκός, Αγίου Πνεύματος και πονηρών πνευμάτων, την οποία κάποιοι άναψαν για μας, δεν θα προβούμε σε οποιονδήποτε σχολιασμό, σεβόμενοι πλήρως σχετική αστυνομική έρευνα που διεξάγεται» τόνισε ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του σημειώνει ότι «εκείνα που νομίζαμε ότι είναι μακράν, είναι πια κοντά. Οι προφητικοί λόγοι των σύγχρονων ?γίων, μ?ς δείχνουν ?τι ? δρόμος της ?ποσοβήσεως τ?ν κακών, αλλά και ελαττώσεως του κακού στον κόσμο, περνά μέσα από την προσωπική μας μετάνοια».

Ο ίδιος πριν από περίπου ένα μήνα πραγματοποίησε ομιλία στη Λευκωσία και μίλησε για την ομοφυλοφιλία, έτσι όπως του είχε μεταφέρει τις πληροφορίες ο Γέροντας Πορφύριος. Συγκεκριμένα, φαίνεται να σχετίζεται η προτίμηση του κάθε ανθρώπου με τη σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων.

«Γιατί συμβαίνει κάποιοι να έχουν στο ίδιο φύλο ερωτική διάθεση. Είναι πρόβλημα που συνήθως το μεταδίδουν οι γονείς στο παιδί και αυτό συμβαίνει την ώρα της ερωτικής πράξης ή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας. Όταν γίνεται ερωτική πράξη των γονέων όχι φυσιολογική, αλλά πρωκτική, όταν αρέσει στη γυναίκα δημιουργείται επιθυμία και η επιθυμία μεταδίδεται στο κυοφορούμενο βρέφος, όπως μεταδίδονται και τα χαρίσματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κύπριος Μητροπολίτης.