Η αστυνομία ζητά από γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί από τον Αλ Φαγιέντ, να μιλήσουν

Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του BBC που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση του Harrods βοήθησε στη συγκάλυψη των κατηγοριών αυτών κακοποίησης γυναικών στο διάστημα που ο αλ Φαγέντ ήταν ιδιοκτήτης του πολυτελούς λονδρέζικου πολυκαταστήματος μεταξύ 1985 και 2010.

Η βρετανική αστυνομία ζήτησε σήμερα από άλλα πιθανά θύματα κακοποίησης του Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ να προσέλθουν στις αρχές και να μιλήσουν ανοιχτά για όσα υπέστησαν από τον εκλιπόντα Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο, υπό το φως των αποκαλύψεων εις βάρος του.

Ο αλ Φαγιέντ είχε κακοποιήσει σεξουαλικά γυναίκες υπαλλήλους που εργάζονταν στο λονδρέζικο πολυκατάστημα Harrods, τις είχε αναγκάσει να υποβληθούν σε προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους και τις είχε απειλήσει ότι θα υφίσταντο συνέπειες αν επιχειρούσαν να διαμαρτυρηθούν, δήλωσαν δικηγόροι των φερόμενων θυμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Τουλάχιστον 37 γυναίκες κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τον Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, ο οποίος πέθανε τον περασμένο χρόνο σε ηλικία 94 ετών. Τουλάχιστον 5 εξ αυτών λένε ότι τις βίασε.

«Είναι ζωτικής σημασίας τα θύματα να ακουστούν και να μπορούν να αναφέρουν οποιεσδήποτε καταγγελίες, αν δεν το έχουν κάνει στο παρελθόν, και να γνωρίζουν ότι οι κατηγορίες αυτές θα εξεταστούν ενδελεχώς», δήλωσε ο Στίβεν Κλέιμαν, επικεφαλής της αρμόδιας μονάδας στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

«Έχουμε ομάδες ειδικών για να διασφαλίσουμε ότι όλα εκείνα τα θύματα που επικοινωνούν μαζί μας θα λάβουν στήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Υπενθυμίζεται πως ο Φαγέντ πάντα αρνιόταν τις κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025