Η Αθήνα «απαντά» στον Ακάρ: Αναφαίρετο δικαίωμα η εκπαίδευση της ΠΑ

Η ελληνική πλευρά «απαντά» στους ισχυρισμούς που έκανε πριν από λίγες ώρες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ότι δήθεν ελληνικά μαχητικά «παρενόχλησαν» το τουρκικό ωκεανογραφικό ερευνητικό πλοίο «Τσεσμέ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟnAlert, αναμένεται ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που θα ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ενέργεια «παρενόχλησης» του τουρκικού πλοίου, ενώ θα γίνουν και άλλες διευκρινίσεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πηγές πληροφόρησης του OnAlert, στην ανακοίνωση αυτή θα γίνεται σαφές ότι οι έρευνες του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Τσεσμέ» δεν ακυρώνουν το δικαίωμα εκπαίδευσης των αεροσκαφών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσα στην ανακοίνωσή του, θα αναφερθεί στην εκπαιδευτική άσκηση που πραγματοποίησαν δυνάμεις της πολεμικής Αεροπορίας, σε περιοχή που επικαλύπτει την περιοχή της τουρκικής NAVTEX, την οποία νομίμως είχαν δεσμεύσει οι αρμόδιες ελληνικές αρχές με έκδοση NOTAM (από την Χαλκιδική ως την Σκύρο).

Επίσης, στην ανακοίνωση θα επισημαίνεται ότι ουδέποτε υπήρξε παρενόχληση του «Τσεσμέ» και ουδέποτε τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν σε χαμηλό ύψος κοντά στο τουρκικό ωκεανογραφικό ερευνητικό πλοίο.