Η Αττική Οδός συμβάλλει στη διάδοση του μηνύματος της οδικής ασφάλειας σε μαθητές με το e-Learning πρόγραμμα «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο!»

Η προώθηση της κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα αποτελεί πάγια προτεραιότητα της «Αττική Οδός Α.Ε.» και της εταιρείας λειτουργίας και συντήρησης «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.».

Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής αλλά και στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού, οι Εταιρείες δημιούργησαν, με την καθοδήγηση ψυχολόγων, εκπαιδευτικών και συγκοινωνιολόγων, το e-Learning πρόγραμμα για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο: The e-Learning Edition», που έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τον Αύγουστο του 2020.

Στόχος του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος είναι να φτάσει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας αλλά και στα σχολεία όλης της Ελλάδας, προκειμένου να διαδοθεί το σπουδαίο μήνυμα της οδικής ασφάλειας σε μαθητές, μία περίοδο κατά την οποία η ανάγκη ουσιαστικής επιμόρφωσης των μελλοντικών οδηγών παραμένει επίκαιρη και επιτακτική: η Ελλάδα κατέχει την 6η υψηλότερη θέση αναφορικά με τους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 24 ετών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, Road Transport Safety Database.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία της εξελισσόμενης πανδημίας, ενίοτε, με μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας σχολείων, τα αιτήματα συμμετοχής στο e-Learning πρόγραμμα ξεπερνούν τους 3.000 μαθητές από σχολεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα αποτελεί τη διαδικτυακή εξέλιξη του επιτυχημένου σεμιναρίου «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο!», το οποίο ξεκίνησε με δια ζώσης παρουσιάσεις από ειδικό εκπαιδευτή στις σχολικές αίθουσες και ευαισθητοποίησε πάνω από 10.000 μαθητές σε σχολεία της Αττικής. Εντάσσεται δε σε σειρά προγραμμάτων ευαισθητοποίησης που αποτελούν πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι Εταιρείες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων σε βασικούς και ειδικούς κανόνες οδικής ασφάλειας. Μέχρι σήμερα, πάνω από 150.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στα συγκεκριμένα προγράμματα ευαισθητοποίησης εντός της Περιφέρειας Αττικής.

Με έμφαση στις σύγχρονες εκπαιδευτικές επιταγές όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης των παιδιών και των εφήβων, οι Εταιρείες, επιδιώκοντας σταθερά να διαδραματίσουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο για το πολύτιμο διακύβευμα της διαμόρφωσης οδικής κουλτούρας στη χώρα μας, ανανεώνουν και φέτος όλα τα προγράμματα ευαισθητοποίησης που ήδη έχουν και σχεδιάζουν νέες συνεργασίες στην κατεύθυνση αυτή. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα ευαισθητοποίησης της Αττικής Οδού, καθώς και ευρύτερα για ζητήματα οδικής ασφάλειας στον ιστότοπο www.aodos.gr.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΑΑΔΕ – Επιχείρηση «Πυρετός το Σαββατόβραδο»: Στο μικροσκόπιο ο τζίρος 29 νυχτερινών κέντρων διασκέδασης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης – Αναλυτικά τα βήματα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Η Novibet επιλέγει τη Rakuten Viber για μια καθηλωτική αθλητική εμπειρία στην Ελλάδα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν από τη Σύνοδο στο Κίεβο: Νέο πακέτο βοήθειας ύψους 3,5 δισ. ευρώ από την ΕΕ – Τι είπε για τον Πούτιν
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ζάκυνθος: Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για τη δολοφονία της συμβολαιογράφου – Οι γρίφοι και το ύποπτο αυτοκίνητο
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ μεταξύ της Σαντορίνης και της Αμοργού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μπαλάσκας για Βασίλη Καλογήρου: «Δεν επέδειξε προβληματικό χαρακτήρα και δεν προκύπτει από καμία κατάθεση που δόθηκε»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή 68χρονος προπονητής τάε κβον ντο που βίαζε 12χρονη αθλήτριά του
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο στο Αιγάλεω: Στο νοσοκομείο και σε σοβαρή κατάσταση ένας νεαρός μετά από ανατροπή κλεμμένης μοτοσικλέτας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Άλιμος: Αγοράκι 3 ετών βρέθηκε να τρέχει ξυπόλητο μέσα στο κρύο
24 Φεβρουαρίου, 2025