Η Χαμάς λέει «ναι» σε αμερικανική πρόταση για συνομιλίες απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων

H Χαμάς αποδέχεται μία αμερικανική πρόταση για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών και των αντρών, 16 ημέρες μετά από την πρώτη φάση μιας συμφωνίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα στο Reuters μία ανώτερη πηγή της Χαμάς.

Η ισλαμιστική παραστρατιωτική οργάνωση απέσυρε ένα αίτημα που είχε αρχική προϋπόθεση την δέσμευση του Ισραήλ σε μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, επιτρέποντας στις διαπραγματεύσεις να το πετύχουν αυτό στη διάρκεια των έξι εβδομάδων της πρώτης φάσης, δήλωσε ανώνυμα η πηγή στο Reuters, καθώς οι αρχικές συνομιλίες διεξάγονται με μυστικότητα.

Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στις διεθνείς διαμεσολαβητικές προσπάθειες ειρήνευσης, δήλωσε ότι η πρόταση αυτή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία συμφωνία πλαίσιο, αν αγκαλιαστεί από το Ισραήλ, ενώ θα μπορούσε να τερματίσει το εννεάμηνο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.

Μία πηγή προσκείμενη στη διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ, μιλώντας ανώνυμα, τόνισε ότι τώρα υπάρχει μία πραγματική ευκαιρία για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Η δήλωση αυτή, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις τοποθετήσεις του Ισραήλ σε προηγούμενες διαπραγματευτικές προσπάθειες, όταν Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωναν πως το ενδεχόμενο προϋποθέσεων από τη Χαμάς ήταν μη αποδεκτό.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025