Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ενισχύει το δίκτυο διακίνησης υγροποιημένου φυσικού αερίου με την προμήθεια τριών LNG Semi trailers

Στην ενίσχυση του δικτύου διακίνησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με στόχο την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών σε απομακρυσμένες περιοχές και τη διάθεσή του στην αγορά ως καύσιμο κίνησης στις θαλάσσιες και οδικές μεταφορές προχωρά η ΔΕΠΑ Εμπορίας, με την προμήθεια τριών βυτιοφόρων οχημάτων μεταφοράς και ανεφοδιασμού LNG (LNG Semi-trailer).

 

Τα LNG Semi-trailer -δύο εκ των οποίων αποκτήθηκαν με συγχρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα Συνδέοντας την Ευρώπη στο πλαίσιο της δράσης «SuperGreen» κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου, θα εφοδιάζουν πλοία που χρησιμοποιούν LNG ως καύσιμο κίνησης, πρατήρια ανεφοδιασμού οχημάτων και απομακρυσμένους βιομηχανικούς καταναλωτές.

 

 

Αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής Small Scale LNG, η ΔΕΠΑ Εμπορίας διευρύνει επί της ουσίας το δίκτυο του φυσικού αερίου εντός της χώρας και ενισχύει την περαιτέρω διείσδυση του στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, ως μεταβατικό καύσιμο.

 

Η ανάπτυξη τεχνολογιών όπως το Small Scale LNG εντάσσεται στο business plan της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που προβλέπει την αξιοποίηση του LNG για τον ανεφοδιασμό μεγάλων βιομηχανικών πελατών αλλά και απομακρυσμένων περιοχών που βρίσκονται μακριά από τα δίκτυα διανομής, όπως και την επέκταση της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη ναυτιλία και τις οδικές μεταφορές.

 

Η Δράση «SuperGreen» 2017-EL-TM-0048-W στην οποία συμμετέχει η ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, έλαβε συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Συνδέοντας την Ευρώπη, με στόχο την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025