«Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται» – Ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ

Με το σύνθημα “η Δημοκρατία αντεπιτίθεται” που έχει σαφή αναφορά στο πώς πρέπει να αντιδράσουν οι δημοκρατικές δυνάμεις της πολιτικής και της κοινωνίας στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ξεκινάει επισήμως η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Η πρεμιέρα στις συγκεντρώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται την Τετάρτη με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Περιστέρι και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ “Ανδρέας Παπανδρέου”. Η Κουμουνδούρου επιθυμεί η έξοδος του Αλέξη Τσίπρα στην κοινωνία να γίνει από έναν δημοκρατικό δήμο της Δυτικής Αθήνας όπως το Περιστέρι, όπου το προηγούμενο καλοκαίρι μίλησε και πάλι σε ανοιχτή συγκέντρωση συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Για τον λόγο αυτό υπάρχει ήδη μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου από μία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση να σταλεί το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής αλλά και της αναγκαιότητας να λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση των υποκλοπών την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει άρον άρον το θέμα. Κατά τις πληροφορίες επόμενος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η Πάτρα, καθώς η Αχαϊα είναι και η εκλογική του έδρα αλλά και ένας από τους νομούς στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέγραψε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε πανελλαδικό επίπεδο. Επίσης, την επόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος του κόμματος είναι ο Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιεί από τώρα και έως τις εκλογές τουλάχιστον δύο μεγάλες συγκεντρώσεις σε πόλεις της περιφέρειας προκειμένου να μην υπάρξει νομός από τον οποίο δεν θα έχει περάσει για να στείλει το μήνυμα της “ανατροπής” της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και συγχρόνως θα τίς προκαλούν- ει δυνατόν- κινούμενοι πάντα με θεσμικό τρόπο, όπως έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας από το βήμα της Βουλής στη δημοσιότητα τα ονόματα των έξι προσώπων που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ και καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Άλλωστε στην Κουμουνδούρου τονίζουν πως με την ψήφο τους οι 156 βουλευτές της συμπολίτευσης μετέτρεψαν ένα προσωπικό πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη σε πρόβλημα ολόκληρης της παράταξης, επομένως στο σύνολό τους είναι πλέον υπόλογοι για τις υποκλοπές.