Η Έλενα Ακρίτα έγραψε γράμμα στον Σεφερλή μετά τη συνέντευξη του Καπουτζίδη – Δείτε τι λέει

Η Έλενα Ακρίτα θέλησε να γράψει ένα γράμμα στον Μάρκο Σεφερλή με τον οποίον έχουν δώσει «ραντεβού» στις δικαστικές αίθουσες ώστε να λύσουν τις διαφορές τους.

Αφορμή ήταν η τηλεοπτική συνέντευξη του Γιώργου Καπουτζίδη στην Νάντια Κοντογεώργη στην εκπομπή «φλΕΡΤ» και οι δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας αλλά και η συγγνώμη που ζήτησε από το τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθούσε την σειρά «Παρά Πέντε» προκάλεσε εντύπωση.

«Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο και την ταυτότητα του άλλου» και «Δεν υπάρχει πια η ίδια ανοχή στα κακοποιητικά στερεότυπα» αναφέρει μεταξύ άλλων στο γράμμα της η Έλενα Ακρίτα.

Το γράμμα της Έλενας Ακρίτα στον Μάρκο Σεφερλή

Αγαπητέ κύριε Σεφερλή,

Ο Γιωργος Καπουτζίδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές για ένα επεισόδιο του ‘Παρά πέντε’. Είπε επί λέξει:

«Είχα σε ένα επεισόδιο τρανσφοβικά αστεία. Τότε δεν καταλάβαινα ότι αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιον άνθρωπο και γι’ αυτό θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Μακάρι όταν ξαναπαιχτεί αυτό το επεισόδιο να υπάρχει μία σήμανση. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους διεμφυλικούς ανθρώπους της Ελλάδος γιατί αντιμετώπισα με αστειάκια τον αγώνα τους για να είναι αυτοί που είναι, για να βρουν τον εαυτό τους. Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο και την ταυτότητα του άλλου.»

«Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο και την ταυτότητα του άλλου.»

Καταλάβατε τώρα τι προσπαθώ να πω τόσον καιρό, κύριε Σεφερλή; Καταλάβατε τώρα γιατί δεν στέκει το επιχείρημα σας πως κι εσείς σατιρίζετε ό,τι σατίριζαν και οι πάλαι ποτέ ελληνικές ταινίες; Αυτές με τους ομοφυλόφιλους, τους υπέρβαρους, τους νάνους; Με τους ανθρώπους δηλαδή που ζούσαν στη δεκαετία του ‘60 . Του ‘60, όχι σήμερα.

Ο Κώστας Βουτσας υποδύθηκε τον μαύρο στην ταινία «Τον αράπη κι αν τον πλένεις». Πιστεύετε ειλικρινά πως το 2020 στην εποχή του #black_lives_matter θα μπορούσε να γυριστεί μια τέτοια ταινία; Θα είχε κοπεί απ’ τον τίτλο. Ή ο ‘Φίφης’ του Παράβα: Φίφης στον αιώνα μας δεν θα υπήρχε. Διότι αυτό που τότε ήταν αστείο, τώρα είναι κακοποιητικός λόγος κατάπτυστος.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Γιώργος Καπουτσίδης. Ακριβώς όμως. Ζήτησε συγγνώμη για ένα αστείο πού γράφτηκε όχι πριν εξήντα χρόνια, αλλά πριν δεκαπέντε. Μόλις δεκαπέντε.

Είδατε τι έγινε με το Big Brother. Ένας ολόκληρος κόσμος ξεσηκώθηκε και πέταξε τον τύπο κλωτσηδόν από εκεί μέσα. Θα γινόταν αυτό πριν δέκα χρόνια; Ή έστω πέντε.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, κύριε Σεφερλή. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Οι αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι διεκδικήσεις για το φύλο, τη φυλή, το χρώματα, την ηλικία, την εμφάνιση έχουν μαζικοποιηθεί. Δεν υπάρχει πια η ίδια ανοχή στα κακοποιητικά στερεότυπα. Έχει υψωθεί από όλους μας ασπίδα προστασίας γύρω από τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Κι εκεί θα παραμείνει: ψηλά!

Εγώ κύριε Σεφερλή θα είμαι παρούσα στο ραντεβού μας στα δικαστήρια. Θα είμαι παρούσα για να πω, αυτά που σάς γράφω εδώ τώρα. Να τα πω στους δικαστές, να τα πω και να τα λέω και να τα ξαναλέω και ξανά και ξανά και ξανά σε όποιον έχει διάθεση να ακούσει.

Να τα πω και σε σας. Πρόσωπο με πρόσωπο. Όπως έγραψα τότε στα Νέα είστε καλός ηθοποιός κι έχετε μιλιούνια κόσμου που σας παρακολουθούν.

Ειλικρινά το έχετε ανάγκη όλο αυτό; Ειλικρινά δεν θα σημαντικό να δώσετε στο κοινό σας άλλα μηνύματα; Αφού γεμίζετε θέατρα. Αφού μπορείτε. Γιατί δεν το κάνετε;

Αλλάζουν τα πράγματα, κύριε Σεφερλή. Ευτυχώς για τα πράγματα.

Χαιρετισμούς

Έλενα Άκριτα

https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/10158072230329177

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Λέκκας για Σαντορίνη: Απομακρύνθηκε το σενάριο για 6 Ρίχτερ
10 Μαρτίου, 2025
Οικογένεια Καλογήρου για τη φωτογραφία της σορού του 39χρονου: «Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε»
10 Μαρτίου, 2025
Ρωσία και ΗΠΑ ζητούν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στη Συρία
10 Μαρτίου, 2025
Συγκλονίζει ο πατέρας της κοπέλας που σκοτώθηκε στο τραγικό τροχαίο στο Βόλο
10 Μαρτίου, 2025
Πρώην πρόεδρος της ΕΕ: «Ο εξοπλισμός της Ευρώπης αποτελεί σταθμό για να φτάσουμε στην κοινή άμυνα»
10 Μαρτίου, 2025
Καραμίχος: «Μαζί με τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη, πρέπει να διαβάζουμε και τα ονόματα των νεκρών της Πύλου»
10 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Μειώσεις! Άσχημα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Μειώσεις! Άσχημα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
10 Μαρτίου, 2025
Κωνσταντοπούλου: Κάποιο θείο χέρι φρόντισε ώστε ο Διαμαντής Καραναστάσης να έχει βγει έξω τρία λεπτά πριν
10 Μαρτίου, 2025
«European Shipping Summit 2025»: Εκδήλωση της ΕΕΕ – Τραυλού: «Υπεύθυνη ηγέτιδα η ναυτιλία των Ελλήνων για την Ευρώπη»
10 Μαρτίου, 2025
Η Νίκη «αδειάζει» τον Νικόλα Παπαδόπουλο που βανδάλισε εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη
10 Μαρτίου, 2025