Νέα πρόκληση: «Η Ελλάδα συσσωρεύει στρατό σε νησί που ανήκει στην Τουρκία»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς -εκτός του Ερντογάν- κι άλλα κόμματα έχουν… βλέψεις για ελληνικά νησιά!

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός πρόεδρος του κόμματος ΒΒΡ δήλωσε ότι η «η Τουρκία επειγόντως και με απόλυτο τρόπο δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελληνίδα ΠτΔ ή άλλο ανώτατο αξιωματούχο να κάνει βήμα σε νησιά αμφισβητούμενα η νησιά που μας ανήκουν και πρέπει να κάνει μία ξεκάθαρη ανακοίνωση».

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα έκλεψε και συνεχίζει να κλέβει το δικαίωμα της Τουρκίας πάνω σε 150 βραχονησίδες και νησάκια. Αυτά βρίσκονται μπροστά ακριβώς στη μύτη μας. Αυτά τα νησιά πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 16 της συνθήκης της Λωζάνης. Αυτά τα νησιά δεν μπορεί να είναι οπλισμένα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα κυριαρχίας σε αυτά. Και αν κάποιος το κάνει τότε η Τουρκία ενάντια σε αυτό, έχει δικαίωμα να οργανώσει στρατιωτική επιχείρηση όπως έκανε το 1964. Αν χρειάζεται πρέπει να κάνει χρήση η Τουρκία αυτού του δικαιώματος της».

Ο Ντεστιντζί υπενθύμισε πως το πλοίο Ορούτς Ρέις επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας και δήλωσε πως «η δικαιολογία ήταν η συντήρηση και παράλληλα η συμβολή στην καλή βούληση και στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Η Ελλάδα όμως αυτό το εκτίμησε ως μία νίκη της ενεργής διπλωματίας της και την ίδια μέρα συνέχισε τις κινήσεις της συσσωρεύοντας στρατό και πυρομαχικά στην νήσο Ρω πού ανήκει στην Τουρκία».

Πληροφορίες: «τουρκικά νέα»

-Ad-