Η Ελληνική Λύση ψηφίζει υπέρ της μομφής

Την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ανήγγειλε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Β. Βιλιάρδος.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον υπουργό και την κυβέρνησή του, που διαχειρίζεται τα πάντα ανεύθυνα και επικοινωνιακά, και προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες στρώνοντας το δρόμο προς την κόλαση με ροδοπέταλα, είπε ο κ. Βιλιάρδος ασκώντας σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Την κυβέρνηση, είπε ο κ. Βιλιάρδος, δεν την εμπιστεύεται ο λαός διότι βλέπει να οδηγείται σε απώλεια της πρώτης κατοικίας του, χωρίς να φταίει ο ίδιος, αλλά η οικονομική κατάρρευση που την προκάλεσαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

Ψηφίσουμε υπέρ της μομφής, ελπίζοντας να συνετίσει την κυβέρνηση, παρόλο που δεν θα υποστεί καμία ήττα, διαθέτοντας 158 βουλευτές, που δεν έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις ατομικές τους απόψεις, ψηφίζοντας τυφλά ό, τι παρουσιάζουν οι υπουργοί με την έγκριση του πρωθυπουργού που κυβερνά ως μονάρχης, είπε ο κ. Βιλιάρδος.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη “δεύτερη ευκαιρία” είπε ότι η Ελλ. Λύση είχε καταθέσει πρώτη αίτηση αντισυνταγματικότητας, επειδή με το νέο πτωχευτικό καθίσταται υποχρεωτική η χρεοκοπία του οφειλέτη και δεν κάνει σεβαστά σχετικά άρθρα του συντάγματος. Πρόκειται για ληστεία που θα οδηγήσει τα σπίτια στις αφελληνισμένες τράπεζες, στα διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα “κοράκια”, και στο υπερταμείο είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης. Γιατί εισάγεται τώρα το νομοσχέδιο αυτό; Επειδή τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για “τα κοράκια” να πάρουν πάμφθηνα ότι έχουμε και δεν έχουμε, είπε ο κ. Βιλιάρδος.