Η εντυπωσιακή κοινή άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην Αν. Μεσόγειο (pics)

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 και στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι Φρεγάτες (Φ/Γ) «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΑΙΓΑΙΟΝ», «ΛΗΜΝΟΣ», «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και Γαλλική ομάδα πλοίων (Task Force) αποτελούμενη από το Γαλλικό Ελικοπτεροφόρο FS «TONNERRE» και τη Φρεγάτα FS «LA FAYETTE».

Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Επίσης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, δύο Γαλλικά αεροσκάφη RAFALE προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου όρισε τεχνική σύμβουλο την ίδια που είχαν επιλέξει και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
20 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: «Πολικό ψύχος» Παρασκευή και Σάββατο – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, τι θα γίνει με την Αττική
20 Φεβρουαρίου, 2025
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Επτά στους δέκα πολίτες λένε πως υπάρχει συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών
20 Φεβρουαρίου, 2025
Στο Δαφνί ο 47χρονος τρόφιμος που δολοφόνησε 44χρονη ασθενή – Νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης
20 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Βασίλη Καλογήρου: Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της εν εξελίξει έρευνας
20 Φεβρουαρίου, 2025
ΝΔ για Ν. Ανδρουλάκη: Αμετανόητος, αδιάβαστος αλλά και ο καλύτερος «τροφοδότης» των δυνάμεων της τοξικότητας
20 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Ανδρουλάκης: Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην τοξικότητα – Δεν θέλει να απαντά στα δικά μου ερωτήματα και του ΠΑΣΟΚ
20 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ δυτικά της Μεθώνης
20 Φεβρουαρίου, 2025
Αυτός είναι ο απατεώνας ταξιτζής που είχε παρασύρει ηλικιωμένη ενώ της έχει αρπάξει την τραπεζική κάρτα
20 Φεβρουαρίου, 2025
Γιαννακόπουλος: «Κάναμε επίσημο αίτημα να λάβουμε τους φακέλους τεκμηρίωσης συμμετοχής διαιτητών σε πρωταθλήματα και Κύπελλα»
20 Φεβρουαρίου, 2025