Η Φον ντερ Λάιεν προειδοποιεί κατά της υπερβολικά γρήγορης χαλάρωσης των μέτρων

Χάρη σε μια μείωση των κρουσμάτων Covid-19, η Γαλλία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών που επιβάλλονται στον πληθυσμό της, μια στρατηγική μικρών βημάτων που έχει υιοθετηθεί και από άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης ενόψει των Χριστουγέννων, ενώ η επικεφαλης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποιεί εναντίον μιας υπερβολικά γρήγορης χαλάρωσης των μέτρων.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε σήμερα να μην χαλαρώσουν υπερβολικά γρήγορα τα μέτρα του lockdown και δήλωσε, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πως υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί ένα τρίτο κύμα μολύνσεων.

«Ξέρω ότι ιδιοκτήτες καταστημάτων, μπάρμεν και σερβιτόροι θέλουν να λήξουν οι περιορισμοί. Όμως πρέπει να διδαχθούμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν. «Η υπερβολικά γρήγορη και υπερβολικής έκτασης χαλάρωση δημιουργεί κίνδυνο για ένα τρίτο κύμα μετά τα Χριστούγεννα», υπογράμμισε η επικεφαλής της Κομισιόν απευθυνόμενη στους ευρωβουλευτές.