Η φωτιά στο Σοφικό μαίνεται ανεξέλεγκτη: Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα, τρεις πυροσβέστες τραυματίες

Δύσκολη παραμένει ακόμη η κατάσταση στη φωτιά στο Σοφικό που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (17/07/2024) και καίει δασική έκταση.

Η φωτιά στο Σοφικό βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή και από την κατασκήνωση που δραστηριοποιείται στην ευρύτερο χώρο και κατακαίει δασική περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο είναι πολύ ισχυρές και αυξήθηκαν καθώς πλέον στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες,
6 ομάδες πεζοπόρων, 37 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

«Είμαστε σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή γιατί η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και κατευθύνεται προς τα όρια του Δήμου μας, όπου υπάρχουν χωριά και καλλιέργειες», λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης.

«Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον ‘Άγιο Βλάση, στην περιοχή του Σοφικού», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «με τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, προσπαθούμε να “μαζέψουμε” τη φωτιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά ο στόχος θα επιτευχθεί».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από την φωτιά».

Η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση κατευθύνεται προς τα χωριά Δήμαινα και Αγγελόκαστρο.

Να σημειωθεί πως λίγο πρίν τις 2 το μεσημέρι κινδύνεψαν πυροσβέστες με αποτέλεσμα να τραματιστούν τρεις και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ενας από αυτούς τραυματίστηκε όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, εγκλωβίστηκε μαζί με συναδέλφους του.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται όσοι βρίσκονται κοντά στο σημείο να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.