Η γυναίκα που κατηγορείται ότι έφερε τον κορονοϊό στη Γουχάν

Καλπάζει η παραπληροφόρηση στην εποχή του κορονοϊού όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε παγκόσμιο γεγονός που αγνοούμε ακριβώς την γέννησή του.

Την ίδια ώρα, όμως, που χιλιάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο παλεύουν να βρουν την αρχή του κακού, αλλά και την λύση στην αντιμετώπισή τους, δεκάδες άλλοι δημιουργούν ψεύτικες ειδήσεις και φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίες. Άλλωστε πάντα υπήρχαν αυτοί που γοητεύονταν από τις υπόγειες συμφωνίες και την προσπάθεια εξόντωσης μέρους του πληθυσμού, ως μέρος ενός παγκόσμιου ύπουλου σχεδίου.

Στο επίκεντρο τέτοιων συνομοσιών έπεσε άθελα της η Μάτζι Μπενάσι. Μητέρα δύο παιδιών, διοικητική υπάλληλος των ΗΠΑ και αθλήτρια η Μπενάσι ξαφνικά κατηγορείται από πολύ μεγάλο μέρος των κινέζικων μέσων ότι εκείνη ευθύνεται για την διασπορά του κοροναϊού στη χώρα.

Χωρίς να έχει η ίδια βρεθεί ποτέ θετική στον ιό ή να έχει παρουσιάσει κάποια συμπτώματα αναγκάζεται και κοιτάει γύρω της φοβισμένη κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι της, ενώ εκείνη και μέλη της οικογένειάς της έχουν διαγράψει τους λογαριασμούς τους στα social media.

Η ίδια δηλώνει αγανακτισμένη με αυτή την κατάσταση χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να εξηγήσει ακριβώς που ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης.

Η απίστευτη ιστορία της ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, τρεις μήνες δηλαδή μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κοροναϊού στην Κίνα.

Αφορμή για τις πρώτες αυτές φήμες ήταν η συμμετοχή στης τον Οκτώβριο του 2019 στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην Γουχάν, πόλη στην οποία ξεκίνησε ο φονικός ιός.

Η Μπενάσι πήρε μέρος στους αγώνες όπως και εκατοντάδες αθλητές από όλο το κόσμο αλλά ένα ατύχημα έκανε το όνομά της γνωστό στους φαν των αγώνων.

Η άτυχη γυναίκα είχε ένα φοβερό ατύχημα στον τελευταίο γύρο αγώνων ποδηλασίας και αναγκάστηκε να διακόψει.

Από την πτώση έσπασε ένα πλευρό και υπέστη διάσειση. Οι υπεύθυνοι των αγώνων κάλεσαν αμέσως το ιατρικό επιτελείο και η Μπενάσι αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο.

Αυτό το απλό γεγονός, ειδικά για αγώνες αυτού του επιπέδου, ήταν αρκετό για να στοχοποιηθεί η Μπενάσι και να ξεκινήσουν δεκάδες συζητήσεις στο διαδίκτυο για την συμμετοχή της στην διασπορά του ιού.

Αν και στην αρχή το ζήτημα φαινόταν περισσότερο αθώο, σήμερα η Μπενάσι δηλώνει πελαγωμένη. Η διοικητική υπάλληλος των ΗΠΑ βλέπει το όνομα της σε εκατοντάδες βίντεο στο youtube και καινούργια ανυπόγραφα άρθρα κάνουν την εμφάνισή τους κάθε μέρα με μοναδικό σκοπό να την κατηγορήσουν.

Η ίδια, μιλώντας στο CNN, τόνισε ότι όλες οι κατηγορίες προέρχονται από μέσα που σχετίζονται με το κινεζικό καθεστώς και ότι έχει μπλεχτεί άφελά της σε ένα «πόλεμο» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το πως ξεκίνησε η πανδημία.

Στην ίδια συνέντευξη η Μπελάσι χαρακτηρίζει εφιάλτη αυτό που περνάει. «Σαν να ξυπνάω από ένα κακό όνειρο και ξαφνικά βρίσκομαι σε έναν εφιάλτη» ανέφερε η ίδια, η οποία εξακολουθεί να εργάζεται όπως και ο σύζυγός της.

Η Μάτζι είναι αξιωματικός ασφαλείας του Αμερικανικού Στρατόυ στην Βιρτζίνια και ο άνδρας της συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και πλέον δραστηριοποιείται στο Πεντάγωνο.

Η ίδια προσπαθεί τον τελευταίο καιρό με κάθε τρόπο να προστατευτεί από τον κυκεώνα απειλητικών μηνυμάτων και να αφαιρέσει το όνομα της από της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατον. Όπως είπε επικοινώνησε με δικηγόρο αλλά δυστυχώς την πληροφόρησε ότι είναι λίγα αυτά που μπορούν να κάνουν για να προστατευτούν.

-Ad-