Η ιατρική γνωμάτευση για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Φέρει κάταγμα ρινικού οστού, συνίσταται εισαγωγή»

Σοκάρουν τα όσα αναφέρονται στη γνωμάτευση του ιδιωτικού κέντρου…

Τη γνωμάτευση του γιατρού ιδιωτικού κέντρου που εξέτασε τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, σύζυγο του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, το βράδυ του ξυλοδαρμού της, έφερε στη δημοσιότητα το Mega.

Στο έγγραφο που υπογράφει ο γιατρός -ο οποίος αφού το συνέταξε, ειδοποίησε τις Αρχές- μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Έγινε κλινικός, απεικονιστικός και εργαστηριακός έλεγχος. Φέρει κεφαλαιματώματα τριχωτού, οιδήματα μετώπου, οφθαλμικών κόγχων άμφω, ρινός, ζυγωματικών, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού αυτός και τραύματα γλώσσας. Απεικονιστικά φέρει κάταγμα ρινικού οστού. Έγινε σύσταση για εισαγωγή και 24ωρη παρακολούθηση».

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού αποκάλυψε χθες Σάββατο, τη συνομιλία που είχε με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Μιλώντας στο τηλέφωνο με την κυρία Πολυζωγοπούλου το μεσημέρι της Πέμπτης, θέλω να σας πω ότι άκουσα μια γυναίκα πραγματικά με σπασμένη φωνή, ραγισμένη, τσακισμένη. Αλλά παρόλα αυτά, με πολύ καθαρό μυαλό και πάρα πολύ αποφασισμένη», συμπλήρωσε στη συνέχεια η παρουσιάστρια.

«Το μόνο πράγμα που υπάρχει στον ορίζοντα της Σοφίας είναι το παιδί της και ζητήματα που άπτονται με αυτό», επισήμανε χαρακτηριστικά η Ναταλία Γερμανού κλείνοντας το θέμα.

Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε τις πληροφορίες του καναλιού, σύμφωνα με τις οποίες ο Λύτρας, υπεβλήθη σε αλκοτέστ το βράδυ του ξυλοδαρμού. Ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε στην εκπομπή και έδωσε διευκρινίσεις:

«Δεν καταγράφονται τα στοιχεία του ατόμου, αλλά η πινακίδα πολλές φορές. Δεν είναι πρωτόκολλο αυτό αλλά τις περισσότερες φορές κρατιούνται τα στοιχεία. Όχι πάντα όμως. Μετά βγάζει δελτίο τύπου που ανακοινώνει πόσοι έλεγχοι γίνονται και τι αποτελέσματα βγήκαν», συμπλήρωσε.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι, πώς είναι σίγουρο ότι δεν έγινε έλεγχος εφόσον δεν είναι πρωτόκολλο η υποχρεωτική καταγραφή;

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, «προφανώς πήραν από την Διεύθυνση Τροχαίας ή το Αρχηγείο και ρώτησαν πόσα συνεργεία υπήρχαν κτλ. Ρώτησαν τους επικεφαλής και τους διοικητές αν έγιναν έλεγχοι και καταγραφές και προφανώς είπαν ότι έγιναν καταγραφές. Και γι΄αυτό βγήκε αυτή η ανακοίνωση».