Η κακοκαιρία υποχωρεί απόψε, βροχές και στην Αττική σήμερα – «Έρχονται» ξανά 37άρια από αύριο και νέο «κύμα» καύσωνα ως το τέλος Αυγούστου

Υποχωρεί σταδιακά σήμερα, Τετάρτη (21.08.24) η κακοκαιρία, που ήρθε «φορτωμένη» από την Ιταλία με σφοδρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς, «χτυπώντας» πολλές περιοχές της χώρας μας και κυρίως τη δυτική Ελλάδα.

Σήμερα το «κύμα» της κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική, σε τοπικό επίπεδο, με βροχές, αλλά όχι ιδιαίτερα ισχυρές.

Πάντως, η θερμοκρασία σήμερα θα παρουσιάσει πτώση, με τον υδράργυρο να μην ανεβαίνει πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου. Βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα αναμένεται από απόψε.

Από αύριο, Πέμπτη το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» και πάλι στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου μέχρι το τέλος του Αυγούστου αναμένεται και νέο «κύμα» καύσωνα.

«Ο υδράργυρος θα ξεκινήσει πάλι την ανοδική του πορεία και σταδιακά θα είναι πάλι σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η ζέστη επιστρέφει. Έτσι φαίνεται να κυλάει όλος ο Αύγουστος, με θετικές αποκλίσεις στις κλιματικές τιμές. Τα εποχικά μοντέλα δεν δείχνουν να έρχεται κι άλλος καύσωνας έως το τέλος του μήνα.

Θα φτάσουμε το πολύ στους 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά παρατηρούνται πολύ μεγάλες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, που κάνουν την αίσθηση της ζέστης ακόμα πιο έντονη, γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παίρνει κάποια ανάσα δροσιάς κατά τη διάρκεια της ημέρας», με τη Χριστίνα Ρήγου να καταλήγει, λέγοντας στο newsit.gr ότι «η εικόνα που έχουμε είναι ότι και ο Σεπτέμβριος θα είναι πιο θερμός από το κανονικό».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα άστατος αναμένεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες σε όλη τη χώρα.

Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.