Η «Καθημερινή» απάντησε στο κουίζ «δηλητήριο» του Χατζηνικολάου για Παπαχελά!

Χατζηνικολάου – Παπαχελάς: Πριν από λίγες μέρες διαβάσατε από το newsique.gr για τα «μαχαίρια» που βγήκαν ανάμεσα σε Νίκο Χατζηνικολάου και Αλέξα Παπαχελά…

: Όπως όλα δείχνουν, ο Νίκος Χατζηνικολάου ενοχλήθηκε με ένα σκίτσο της «Καθημερινής» (διευθυντής της οποίας είναι ο Αλέξης Παπαχελάς), στο οποίο… έγλειφε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Δείτε το:

Ο Νίκος Χατζηνικολάου με tweet-δηλητήριο άφησε αιχμές, χωρίς να κατονομάζει, κατά του Αλέξη Παπαχελά, απαντώντας ουσιαστικά στον διευθυντή της εφημερίδας:

Κουίζ για… προχωρημένους: Ποιός διευθυντής καθημερινής εφημερίδας μετέχει στον «πρωινό καφέ» ισχυρής πρεσβείας και γλύφει το χέρι του πρέσβη κατά την έναρξη και κατά τη λήξη της συνεδρίασης;

Οι τρεις σκιτσογράφοι της Καθημερινής, Ηλίας Μακρής, Ανδρέας Πετρουλάκης και Δημήτρης Χαντζόπουλος απάντησαν στον Νίκο Χατζηνικολάου, δίχως όμως και αυτοί με τη σειρά τους να τον κατονομάσουν. Ιδού:

«Υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι οι εφημερίδες είναι λόχοι. Ότι πρόκειται για ανθρωπομάζες που χειραγωγούνται από μία διοίκηση για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της και φαντασιώνονται συνωμοσίες πίσω από κάθε δημοσιογραφικό κείμενο ή σκίτσο. Δεν γνωρίζουμε από ποιες προσωπικές παραστάσεις προέρχεται αυτή τους η αντίληψη, αλλά ας ψάξουν αλλού να βρούνε δημοσιογραφικούς στρατούς.

»Η «Καθημερινή» είναι ένα σύνολο ελεύθερων ανθρώπων, με ανεξαρτησία γνώμης και έκφρασης και οι μόνοι υπεύθυνοι για τα κείμενα και τα σκίτσα που δημοσιεύει είναι οι υπογράφοντες. Ειδικότερα οι τρεις γελοιογράφοι της Καθημερινής είμαστε όλοι πάνω από τριάντα χρόνια επαγγελματίες δημιουργοί και θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει οποιοσδήποτε που πιστεύει ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να υπακούμε σε εντολές ή κατευθύνσεις που μας δίνει η διεύθυνση της εφημερίδας.

»Νομίζουμε ότι η δουλειά μας αυτές τις δεκαετίες είναι απόδειξη της ανεξαρτησίας της γνώμης μας και της ελευθερίας που έχουμε μέσα στην εφημερίδα να εκφραζόμαστε, και θεωρούμε μεγάλη επαγγελματική προσβολή να μας θεωρεί κάποιος όργανα ή εντολοδόχους. Γνωρίζουμε ότι δεν αντέχουν όλοι τη σάτιρα. Έχουμε και κατά το παρελθόν δεχτεί επιθέσεις από ανθρώπους και κόμματα που ενοχλήθηκαν από σκίτσα μας, αλλά αυτό είναι συνθήκη της δουλειάς.

»Αυτό που συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί οδυνηρή έκπληξη, είναι να μην απευθύνονται σε μας ως αυτόνομες δημοσιογραφικές προσωπικότητες, αλλά στην διεύθυνση της εφημερίδας, ωσάν να ήμασταν εκτελεστικά της όργανα. Δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας, είναι και εξοργιστικό.»

-Ad-