«Η Κίνα θυσιάζει μία επαρχία για να σώσει τον κόσμο από τον κοροναϊό»

Δεν σταματούν να αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τον κοροναϊό, οι οποίοι σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό αγγίζουν τους 636, ενώ τα κρούσματα είναι δεκάδες χιλιάδες.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο σε δημοσίευμα του Bloomberg, που εξηγεί πως η επαρχία Χουμπέι απομονώθηκε για να περιοριστεί η επιδημία.

Αναλυτικότερα, στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας και ειδικότερα στην πόλη Ουχάν ο κόσμος βρίσκεται πλέον σε απελπισία.

Πρόκειται για την επαρχία που είναι σε καραντίνα μιας και εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός. Την ίδια ώρα, εκεί έχει καταγραφεί το 97% των θανάτων από τον κοροναϊό και το 67% των ασθενών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να θυσιάσει μία επαρχία στην προσπάθεια να σταματήσει την εξάπλωση του κοροναϊού στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και στον κόσμο.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά για την επαρχία της Κίνας. Η Χουμπέι που είναι γνωστή για τα εργοστάσια αυτοκινήτων και την πολυσύχναστη πρωτεύουσα Ουχάν – πληρώνει το τίμημα για τη φονική επιδημία, με το ποσοστό θνησιμότητας για τους ασθενείς με κοροναϊό να είναι 3,1%, έναντι 0,16% για την υπόλοιπη Κίνα.