Η Korinthian Foods ανακοινώνει την πρόθεσή της να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η «KORINTHIAN FOODS AΝΩΝΥΜΗ EΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Korinthian Foods», ή η «Εταιρεία»), ελληνική εταιρεία βιομηχανικής εστίασης, ανακοινώνει ότι έχει λάβει εταιρική απόφαση για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών («ΧΑ»). Η εισαγωγή στο Χ.Α, αν ευδοκιμήσει, θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο για τον κλάδο της βιομηχανικής εστίασης, καθώς η Korinthian Foods θα αποτελέσει την πρώτη Εταιρεία του κλάδου που εισέρχεται στο ΧΑ, όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Ο Ηλίας Κακογιάννης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Korinthian Foods δήλωσε σχετικά: «Η προοπτική εισαγωγής στο Χρηματιστήριο αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Korinthian Foods, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή και για τον κλάδο μας. Η συμμετοχή μιας ευρύτερης ομάδας επενδυτών, η έκθεση στην κεφαλαιαγορά και οι δυνατότητες που απορρέουν από την αξιοποίησή της, αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη και την επέκταση της Εταιρείας, προσθέτοντας νέες δυνατότητες στις οικονομικές τις επιδόσεις και τις προοπτικές της. Ταυτόχρονα, θα οδηγήσει την Εταιρεία σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης εταιρικής διακυβέρνησης με άμεσα οφέλη στη λειτουργικότητα και τη διαφάνεια. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την ομάδα μου, η οποία με την αφοσίωση, την εμπειρία και την ομαδικότητά της, οδήγησε την Korinthian Foods στο σήμερα και είμαστε έτοιμοι να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Εταιρείας μας, με αισιοδοξία για το μέλλον».

Σχετικά με την Korinthian Foods

Η Korinthian Foods, ιδρύθηκε το 2004 στον Σολομό Κορινθίας. Δραστηριοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες στο χώρο της βιομηχανικής εστίασης, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σίτισης και τροφοδοσίας σε μεγάλη κλίμακα, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των τοπικών και ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Απασχολεί περισσότερους από 130 εργαζόμενους και διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο διανομής που καλύπτει όλη την Ελλάδα, προσφέροντας καθημερινά λύσεις σίτισης σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Επιπλέον, πρόσφατα έλαβε την πιστοποίηση «Great Place to Work®», επιβεβαιώνοντας την ισχυρή και σταθερή δέσμευσή της για ένα περιβάλλον εργασίας που θέτει σε προτεραιότητα τους ανθρώπους της, λειτουργεί με σεβασμό και προσφέρει ίσες και διαρκείς ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης για τους εργαζομένους της.

Πελατολόγιο και συνεργασίες

Η Korinthian Foods διατηρεί ένα ευρύ πελατολόγιο σε αρκετές πόλεις και νησιά της Ελλάδας, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα προμήθειας τροφίμων και αναγκών σίτισης χιλιάδων ανθρώπων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες και βιομηχανικές μονάδες, διάφορους φορείς κεντρικής διοίκησης και στρατιωτικές μονάδες, καθώς και άλλους χώρους όπου δημιουργούνται ανάγκες μαζικής εστίασης.

Συγκεκριμένα, συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ.ά., εξυπηρετώντας καθημερινά περισσότερους από 5.000 φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της καθημερινής σίτισής τους και της διαχείρισης κυλικείων. Επίσης, έχει εκμισθώσει και λειτουργεί εστιατόριο-κυλικείο εντός του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ), καθώς και τα κυλικεία του Γ.Ν. Φιλιατρών και του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Παράλληλα, προμηθεύει Δημόσιους Φορείς και Νομικά πρόσωπα με είδη διατροφής και παντοπωλείου, καλύπτοντας επίσης τις ανάγκες τους σε είδη βασικής υλικής συνδρομής. Επιπλέον, αναλαμβάνει τη διαχείριση της διατροφής σε Ανοικτές Δομές Φιλοξενίας για Πρόσφυγες και Μετανάστες, καθώς και σε μεμονωμένες εγκαταστάσεις υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Επίσης, η εμπειρία και η τεχνογνωσία ετών, επιτρέπουν στην Korinthian Foods να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Συγκεκριμένα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ, η Εταιρεία έχει αναλάβει την προμήθεια και διανομή ειδών διατροφής και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε αρκετούς Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα.

Εγκαταστάσεις & παραγωγική δυνατότητα

Για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών της, η Korinthian Foods διαθέτει μία κεντρική μονάδα παραγωγής στο Σολομό Κορινθίας, σχεδιασμένη βάσει των προδιαγραφών που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, καθώς και σύγχρονους και ασφαλείς χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών. Επιπρόσθετα, η Εταιρεία διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής στην Κεφαλονιά.

Παράλληλα, κατασκευάζεται μια νέα, σύγχρονη μονάδα παραγωγής γευμάτων στην έδρα της Korinthian Foods στον Σολομό Κορινθίας, σε ιδιόκτητο χώρο της Εταιρείας έκτασης 10.000 τ.μ., η οποία αναμένεται να λειτουργήσει έως το τέλος του 2024. Η νέα μονάδα θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής 90.000 τεμαχίων έτοιμων γευμάτων την ημέρα, εξαπλασιάζοντας την παρούσα παραγωγική ικανότητα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου προϊόντος. Η υπάρχουσα μονάδα θα παραμείνει εφεδρική και θα τίθεται σε λειτουργία εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο λόγω αυξημένης ζήτησης, αυξάνοντας τη δυνατότητα παραγωγής στις 105.000 μερίδες ημερησίως. Παράλληλα, πέραν του τμήματος παραγωγής, η νέα μονάδα θα διαθέτει σύγχρονους και ασφαλείς χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών που αξιοποιούνται για την παραγωγή των γευμάτων, ενώ θα φιλοξενήσει και τα νέα γραφεία της Διοίκησης.

Δραστηριότητα που καλύπτει ολόκληρη τη χώρα

Η Korinthian Foods έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και διατηρεί κέντρα αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα. Ειδικότερα, η Εταιρεία διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο αποθηκευτικό χώρο 1.000 τ.μ. στην Τρίπολη, ο οποίος λειτουργεί ως κέντρο αποθήκευσης και διανομής για την περιοχή της Πελοποννήσου και περιλαμβάνει ψυκτικούς θαλάμους. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών διανομής στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου η Εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 2.760 τ.μ. στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ενώ για την εξυπηρέτηση των αναγκών αποθήκευσης και διανομής στην Περιφέρεια Κρήτης, λειτουργεί περιοδικά για λογαριασμό της Εταιρείας μια πλήρως εξοπλισμένη και σύγχρονη αποθήκη 1.600 τ.μ.

Μεγέθη

Στη διάρκεια της 20ετούς πορείας της, η Korinthian Foods σημειώνει σταθερή ανάπτυξη και κερδοφορία. Το 2023, η Εταιρεία παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη, καθώς ο Κύκλος Εργασιών της ανήλθε σε €28,2 εκατ., ενώ τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €8,3 εκατ., καταγράφοντας σημαντική αύξηση κατά 136% σε σχέση με τη χρήση του 2022.