Η κουζίνα των ονείρων σας σε μικρό χώρο; Φυσικά και γίνεται

Και οι απαντήσεις που πρέπει να δώσετε πριν ξεκινήσετε τον σχεδιασμό της.

Σίγουρα αυτό που πρέπει να ξέρετε για αρχή είναι πως μπορείτε να δημιουργήσετε μία κουζίνα που ονειρεύεστε ακόμα και αν ο χώρος σας είναι μικρός. Πριν ξεκινήσετε όμως να σκέφτεστε τον σχεδιασμό της, τη διάταξη και τα υλικά, αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, είναι η χρήση που πρόκειται να κάνετε.

Είστε από αυτούς που βρίσκεστε συνέχεια στην κουζίνα για να μαγειρέψετε; Σας αρέσει να μαζεύεστε σε αυτή και να τρώτε ή προτιμάτε την τραπεζαρία του σπιτιού σας; Αυτό που πρέπει να κάνετε δηλαδή είναι να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας. Μόλις γίνει αυτό έχει ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε μία κουζίνα που θα τη «ζείτε» και θα τη χαίρεστε όπως εσείς θέλετε.

Ξεκινήστε με την τοποθέτηση των ηλεκτρικών συσκευών

Φούρνος και μάτια κουζίνας. Νεροχύτης. Ψυγείο. Πριν τα τοποθετήσετε ανακαλύψτε τον τρόπο που θα σας εξυπηρετεί καλύτερα και τηρείστε τις αποστάσεις μεταξύ τους. Όσον αφορά στην επιλογή και την αγορά στους, δώστε σημασία στο μέγεθος των ηλεκτρικών συσκευών ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ντουλάπια

Για τα ντουλάπια της κουζίνας εκμεταλλευτείτε όλο το ύψος για να έχετε επιπλέοναποθηκευτικό χώρο για όσα αντικείμενα χρησιμοποιείτε συχνά. Επιλέξτε ένα ανοιχτό χρώμα, ίδιο με του τοίχου, ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος της κουζίνας.

Δημιουργήστε την αίσθηση μεγαλύτερης κουζίνας επιλέγοντας minimal, αισθητικής ντουλάπια στο ίδιο χρώμα με αυτό των τοίχων του υπόλοιπου χώρου. Design: Nordic kitchen, Photo: Kristofer Johnsson

 

Συρτάρια

Η αλήθεια είναι πως με τα συρτάρια έχουμε μεγαλύτερη και πιο εύκολη πρόσβαση στην αποθήκευση. Δοκιμάστε να συνδυάσετε τα ύψη τους για διαφορετικά είδη αποθήκευσης. Τοποθετήστε τα με τέτοιο τρόπο ώστε να ακολουθούν τη ροή κίνηση σας, καθώς είστε στην κουζίνα και μαγειρεύετε.

Προσθέστε λίγο ακόμα χώρο

Μη διστάσετε να βγείτε έξω από τα όρια της υπάρχουσας διάταξης εάν αυτό είναι εφικτό.

Προσθέστε περισσότερο χώρο στην κουζίνας σας βγαίνοντας από τα όρια της διάταξης. Η νησίδα στο χώρο μας δίνει τη δυνατότητα για επιπλέον χρήσεις, όπως αυτή του τραπεζιού. Design: Nordic Kitchen , Photo: Erik Lefvander

 

Πηγή: masroom.gr

Το MASROOM είναι μία πλατφόρμα creative consultation με δημιουργικές συμβουλές σχεδιασμού εσωτερικού χώρου και διακόσμησης για το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο.

-Ad-