Η ξενάγηση των υψηλών προσκεκλημένων στην Εθνική Πινακοθήκη

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος, συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και φυσικά είναι επίσημος προσκεκλημένος της Κυβέρνησης.

Στις 18:20 ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποδεχτεί στην Εθνική Πινακοθήκη τον Πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, αλλά και τον Ρώσο Πρωθυπουργό, Μιχάηλ Μισούστιν και τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ένα σύντομο καλωσόρισμα και θα ακολουθήσει παρουσίαση για το νέο κτίριο και τα εκθέματα της Πινακοθήκης από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Οι καλεσμένοι θα ξεναγηθούν στην Πινακοθήκη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε πίνακες ζωγραφικής που έχουν ως θέμα την Επανάσταση του 1821 στο πλαίσιο ειδικού εκθεσιακού αφιερώματος.

Στις 20.30 το βράδυ είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναμένονται προσφώνηση και αντιφωνήσεις από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Λόγω της πανδημίας οι προσκλήσεις δεν ξεπερνούν τις 40, ενώ το μενού έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος ετοιμάζει μια γαστρονομική εμπειρία, αποκλειστικά με ελληνικά πιάτα για τους καλεσμένους.