Λίγοι από τους 30 που συνελήφθησαν στο ΑΠΘ είναι φοιτητές, αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγο η Αστυνομία.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ελάχιστοι είναι οι φοιτητές ανάμεσα στους καταληψίες που προσήχθησαν το μεσημέρι, ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα να γενικευθεί η ένταση και τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο.
Πηγές της Αστυνομίας επιμένουν ότι σε λίγη ώρα θα δοθεί στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία θα αποκαλύπτεται ότι οι περισσότεροι από όσους έχουν συλληφθεί είναι άτομα εκτός πανεπιστημίου και κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τις αρχές σε διάφορες δράσεις του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου.
Ανάμεσα τους και 30χρονος, ο οποίος δεν ήταν ποτέ φοιτητής και έχει διακριθεί σε όλες τις δράσεις που αφορούν κατάληψη κτιρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αλλά και ηγετικό στέλεχος νεολαίας κόμματος, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του.
Η αποκάλυψη αυτή μαζί με φωτογραφίες από το εσωτερικό της πρυτανείας που δείχνουν βανδαλισμούς θα αποτελέσουν τα κυριότερα όπλα στην αντεπίθεση της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση αυτή επελέγη να γίνει προκειμένου να στηριχθεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση, η οποία φαίνεται στην παρούσα φάση να θέλει να παίξει το χαρτί “Νόμος και Τάξη”.
Το δρόμο έδειξε πρώτος ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, που σε δήλωση του μίλησε για τη Δημοκρατία που δεν εκβιάζεται. “Η σημερινή Κατάληψη ως πράξη κατά του νόμου επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα και την ορθότητα των ρυθμίσεων”, τόνισε.
Το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε απότομα μπροστά και σε αυτήν την κρίση, την οποία κλήθηκε να διαχειριστεί επικοινωνιακά και πολιτικά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε σκεπτικισμός στο κυβερνητικό επιτελείο και από την πρώτη στιγμή επελέγη της γραμμή της αντιπαράθεσης με το φιλο-φοιτητικό μέτωπο. Στην παρούσα φάση οι κυβερνητικοί επιλέγουν να ποντάρουν τόσο στα συντηρητικά ένσικτα της κοινωνίας όσο και στην κόπωση και δυσφορία που νιώθει ένα κομμάτι της μπροστά σε καταλήψεις, βανδαλισμούς και ακραίες κινητοποιήσεις. Το οποίο στην παρούσα φάση δεν είναι καθόλου αμελητέο.