Η μεγάλη γιορτή του Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Ελλάδα με την στήριξη της Nova!

Η Nova υποστήριξε το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως και τις 10 Απριλίου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Χανιά, Καβάλα και Καστοριά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Nova συμμετείχε ως Χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, για όγδοη χρονιά, και ως Χορηγός Βραβείου Κριτικής Επιτροπής. Το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής έλαβε η ταινία «Le Ravissement (Η Αρπαγή), της Iris Kaltenbäck ενώ την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιώργος Αρβανίτης στον εκπρόσωπο της One From The Heart, εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα.

Η κα. Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media και ο κ. Aime Besson, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η τελετή λήξης, έλαβε χώρα την Τετάρτη 10 Απριλίου στον κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟ», στην Αθήνα και στην οποία παρευρέθηκε η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα κα Laurence Auer καθώς και προσωπικότητες του πολιτιστικού χώρου.

Η κα. Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media και η κα. Εύα Κοτανίδη, εκ των παρουσιαστών της τελετής λήξης του Φεστιβάλ

Στην τελετή έναρξης η κα Αγάπη Κεφαλογιάννη, Senior Program Manager της Nova, δήλωσε: «To γαλλόφωνο σινεμά είναι ένα φρέσκο και ιδιαίτερα αγαπητό σινεμά και η Γαλλική κουλτούρα, μας είναι πολύ οικεία στη Nova! Αγαπάμε, επιλέγουμε και προγραμματίζουμε με συνέπεια γαλλικές ταινίες και σειρές σε ειδικά αφιερώματα στα κανάλια μας. Tον Απρίλιο ολόκληρος ο μήνας είναι αφιερωμένος σε Γαλλικές ταινίες τις Τετάρτες στο Novacinema1 ενώ οι Γαλλικές σειρές όπως η Bardoux για την βιογραφία και την ζωή της μεγάλης star ,το Your Honour με τους Cad Merad και Gerard Depardieu, το All those things we never said με τον μοναδικό Jean Reneau και τόσες άλλες αποτελούν μοναδικές επιλογές. Έτσι είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας να βρισκόμαστε εδώ μαζί και φέτος, καλωσορίζοντας σαν χορηγοί επικοινωνίας το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στη χώρα μας».

Από αριστερά προς τα δεξιά: Οι κ.κ. Πολύδωρος Βογιατζής, Πόλυ Λυκούργου Κριτικός Κινηματογράφου, Γιώργος Αρβανίτης Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αγάπη Κεφαλογιάννη Senior Program Manager της Nova, Christian Karembeu, Aime Besson, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης η κα. Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media, δήλωσε: «Η Nova στηρίζει έμπρακτα το σινεμά και τις ευρωπαϊκές παραγωγές και στέκεται δίπλα στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου για 8η χρονιά. Συγχαρητήρια στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στους δημιουργούς και στους συμμετέχοντες των ταινιών για την άρτια διοργάνωση».

Η κα. Αγάπη Κεφαλογιάννη Senior Program Manager της Nova με τον κ. Aime Besson, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ

Kατά την ομιλία του, ο Aimé Besson, Ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων και Διευθυντής του Φεστιβάλ τόνισε ότι η επιτυχία που γνώρισαν οι προβολές και οι ειδικές εκδηλώσεις (στρογγυλές τράπεζες, συναντήσεις, έκθεση φωτογραφίας) των 9 ημερών του Φεστιβάλ, αποδεικνύει για άλλη μια φορά, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για το γαλλόφωνο κινηματογράφο, που παραμένει τολμηρός, δημιουργικός και ποικιλόμορφος.

Ο κ. Γιώργος Αρβανίτης Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και η κα. Αγάπη Κεφαλογιάννη, Senior Program Manager της Nova

Κλείνοντας την πρώτη διοργάνωση που ανέλαβε ως διευθυντής, ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες και φίλους του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, καθώς και όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Η κα. Μάρθα Κεσίσογλου, Corporate Affairs Executive Director της Nova, η κα. Αγάπη Κεφαλογιάννη Senior Program Manager της Nova και η κα. Alexandra Delvenakiotis Vice President Corporate Affairs της United Group