Η Μενδώνη διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η Κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να μαζέψει τις γκάφες της, χρησιμοποιεί την τακτική του «δεν καταλάβατε καλά, δεν μεταφέρθηκε σωστά», όπως έκανε και πριν τις εκλογές. Τότε, που δύο μέρες μετά από κάθε «περίεργη» δήλωση, προσπαθούσε να βγάλει τον κόσμο τρελό.

Φαίνεται, όμως, πως η συγκεκριμένη τακτική συνεχίζεται και επί διακυβέρνησης ΝΔ…

Σήμερα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο ΑΠΕ, δήλωσε ότι «Καμία στιγμή δεν ειπώθηκε ότι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πρόκειται να επεκταθεί στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πρόθεσή μας είναι οι δύο ιστορικοί οργανισμοί να συλλειτουργήσουν δημιουργώντας έναν υπερτοπικό πολιτιστικό πόλο. Υπ’ αυτήν την έννοια, ενοποιούνται».

Δηλαδή, η κ. Μενδώνη διαψεύδει τον Πρωθυπουργό, ο οποίος στις προγραμματικές δηλώσεις τόνισε: «Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή».

Μάλιστα, από την επομένη της συγκεκριμένης εξαγγελίας, τα αφιερώματα που γνωστοποιούσαν το πλάνο και τον τρόπο ενοποίησης, έδιναν και έπαιρναν. Λογικά με κάποιες «ευλογίες». Ωστόσο, τότε, ΚΑΝΕΝΑΣ από την Κυβέρνηση δεν βγήκε να διαψεύδει την… ενοποίηση.

Τώρα, μετά την αποκάλυψη εφημερίδας πως ματαιώνεται η επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου στο ιστορικό συγκρότημα του Πολυτεχνείου, η κ. Μενδώνη μας είπε πώς «άλλο καταλάβαμε».