Η μέρα που η κυβέρνηση θ’ ανακοινώσει το ύστατο μέτρο για τον κορονοϊό

Η κατάσταση είναι, πλέον, σταθερή. Και, δυστυχώς, αυτή η σταθερότητα δεν είναι κάτι καλό, όμως πέρα για πέρα αρνητικό: τα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώνονται καθημερινά είναι πάνω από 300 πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, με την Αττική να είναι στο… κόκκινο.

Ήδη το ολικό lockdown τουλάχιστον στην πρωτεύουσα μοιάζει να είναι θέμα χρόνου, με τους εμπειρογνώμονες να συσκέπτονται σε καθημερινή βάση για να βρουν ποιος είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου ν’ αποφευχθεί η «σκληρή» καραντίνα, μιας και όλοι μας γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο θα πληγώσει σοβαρότατα την οικονομία.

Ποιο είναι, λοιπόν, το έσχατο μέτρο των λοιμωξιολόγων;

Ο περιορισμός των μετακινήσεων των ατόμων άνω των 65 ετών. Φυσικά η επαναφορά του SMS, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, θα είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όμως αυτήν την φορά τα πράγματα για τις ευπαθείς ηλικίες θα είναι ένα κλικ πιο «δύσκολα» για τους ηλικιωμένους, μιας και δε θα μπορούν να βγαίνουν όποτε θέλουν.

Θα υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις τους και θα ελέγχονται συστηματικά. Το μέτρο αναμένεται να αξιολογηθεί την προσεχή Παρασκευή (όταν, δηλαδή, και θα έχουν περάσει μερικές μέρες από την εφαρμογή της δέσμης περιορισμών) και θα ανακοινωθεί μετά το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Αν δε λειτουργήσει κι αυτό το μέτρο, τότε…

Πηγή: instanews

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025