Η MYTILINEOS και η Aquila Capital υπέγραψαν συμφωνία για έργα ηλιακής ενέργειας 100MW στην Ισπανία

Συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 100 MW στη Νότια Ισπανία υπέγραψε η MYTILINEOS μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Aquila Capital, εταιρεία επενδύσεων βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Aquila Capital αποκτά δύο φωτοβολταϊκά έργα, με ορίζοντα λειτουργίας έως το τέλος του τρίτου τριμήνου 2022.

Πρόκειται για τα έργα Jaen και Guillena στην Ανδαλουσία, ισχύος 50 MW το καθένα, που βρίσκονται υπό κατασκευή από τον Τομέα RSD της MYTILINEOS. Μόλις τεθούν σε λειτουργία, τα έργα αυτά θα παράγουν περίπου 200 GWh 100% «πράσινης» ενέργειας ετησίως.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα RSD της MYTILINEOS, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτήν τη συναλλαγή στην Ισπανία. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής στην Ευρώπη, σε συνέχεα της πρόσφατης σχετικής συμφωνίας μας στη Ρουμανία. Η Ισπανία είναι μία από τις σημαντικότερες αγορές φωτοβολταϊκών έργων στην Ευρώπη, με σημαντικούς στόχους αύξησης της παραγωγικής ικανότητας και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε επίσης ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που συνάπτουμε αυτήν τη συμφωνία με την Aquila Capital και εξετάζουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω προώθησης της συνεργασίας των δύο εταιρειών.»

Ο Andrew Wojtek, επικεφαλής της Διαχείρισης Επενδύσεων στην Aquila Clean Energy EMEA ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν τη συναλλαγή και τη στρατηγική της σημασία. Από τη μια πλευρά, αυτά τα ιδιαιτέρως ώριμα φωτοβολταϊκά πάρκα αποτελούν μια σημαντική προσθήκη στο τοπικό μας χαρτοφυλάκιο, με τις δραστηριότητες για την έναρξη και απόδοση της επένδυσης να πραγματοποιούνται ακόμη και φέτος. Από την άλλη πλευρά, αυτή η συνεργασία με μια ισχυρή διεθνή εταιρεία, όπως η MYTILINEOS, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον, καθώς και οι δύο εταιρείες ευθυγραμμίζονται με σκοπό τη συμβολή στην περαιτέρω επέκταση παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.»

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η MYTILINEOS, μέσω του Τομέα RSD, υλοποιεί μια πλατφόρμα ανάπτυξης έργων και επενδύσεων για φωτοβολταϊκά έργα και έργα αποθήκευσης ενέργειας και έχει σε λειτουργία περίπου 118 MW φωτοβολταϊκά έργα στην Αυστραλία και 3.5 MW στην Κύπρο, τα οποία έχουν αρχίσει να συμβάλλουν στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας, ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος ενός συνολικού χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων και έργων αποθήκευσης ενέργειας σε διάφορα στάδια ανάπτυξης που ξεπερνούν τα 4GW και βρίσκονται στην Ιβηρική χερσόνησο, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στη Χιλή, στην Αυστραλία και τη Νότια Κορέα. Για τα έργα αυτά, η Εταιρεία θα αξιολογήσει τις επιλογές δημιουργίας εσόδων ή ενσωμάτωσης στις δραστηριότητές της.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Αίτηση εξαίρεσης πραγματογνωμόνων από την εξέταση των τελευταίων βίντεο κατέθεσε γονέας θύματος
25 Φεβρουαρίου, 2025
Φιλ Κόλινς: «Είμαι πολύ άρρωστος, έχω χάσει την όρεξη για μουσική»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αθωώθηκε ο 50χρονος που κατηγορούνταν για υποκίνηση βίας ενόψει των συλλαλητηρίων της Παρασκευής
25 Φεβρουαρίου, 2025
Καταγγελία για λύματα που καταλήγουν στον Αλιάκμονα από τον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Είχε εμμονή με 31χρονη γυναίκα– Καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση
25 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αποκαλύψεις από την στάση του σώματός του – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Ανατροπή στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου – Δύο αυτοκίνητα στο σημείο το μοιραίο βράδυ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Στην κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 47χρονος που δολοφόνησε 44χρονη τρόφιμο στο Δαφνί
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Η νεότερη ανακοίνωση του γιού του – «Οτιδήποτε διαρρέει είναι ψεύτικο»
25 Φεβρουαρίου, 2025