Η ΝΔ κατηγορεί την εταιρεία CCC για δωροδοκία

Σε φιάσκο εξελίσσεται για την κυβερνητική πλειοψηφία η υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής που συγκροτήθηκε εις βάρος του Νίκου Παππά, πατώντας πάνω στους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Καλογρίτσα, που έως τώρα επικαλούμενος διάφορους λόγους αποφεύγει να εξεταστεί ενώπιόν της.

Η εξέλιξη προκαλεί όπως φαίνεται εκνευρισμό στη ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την σημερινή κατάθεση του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για “πάρε δώσε σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος” στο πλαίσιο συναλλαγής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα υπονοώντας ότι η εταιρεία CCC εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας.

Αναφορικά με τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο επιχειρηματίας ειδοποίησε ότι δεν θα εμφανιστεί ούτε αύριο στην Επιτροπή καθώς επιθυμεί να αναρρώσει από τις παρενέργειες του εμβολιασμού του κατά του covid!. Το στίγμα της παρελκυστικής του τακτικής φάνηκε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα όταν με εξώδικο του προς την Προανακριτική διαμαρτυρόταν γιατί δεν εκλήθησαν συγκεκριμένοι μάρτυρες τους οποίους και υποδείκνυε και κατέληγε αναφέροντας ότι η Επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο και παρωδία!.

Την ίδια ώρα η κατάθεση του βασικού μάρτυρα του Καλογρίτσα, του Κυριάκου Τόμπρα, μάλλον τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα φέρνει καθώς με όσα αναφέρει καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα και επιπλέον επιβεβαιώνει ότι επεχείρησε να αναγάγει σε πολιτικό θέμα την ιδιωτική του διαφορά για 3 εκατομμύρια ευρώ με τον λιβανέζικο όμιλο Χούρι. Αυτό πιστοποιεί άλλωστε και χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό που παρουσίασε ενώπιον της Προανακριτικής ο μάρτυρας Τόμπρας κι υπογράφεται από τους επιχειρηματίες Καλογρίτσα και Χουρί αναγνωρίζοντας την οφειλή των τριών εκατομμυρίων (του πρώτου προς τον δεύτερο). Ο ίδιος μάρτυρας κατέθεσε ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν τού υπέδειξε να απευθυνθεί στον Χρ. Καλογρίτσα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Κατόπιν τούτων ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της Επιτροπής Μίλτος Χατζηγιαννάκης δήλωσε ότι “είναι προφανές ότι όλο το αφήγημα της κατηγορίας καταρρέει. Ουτε δώρο υπάρχει, άρα ούτε δωροληψία, ούτε παράβαση καθήκοντος”. Όπως εξήγησε, από τις διευκρινίσεις Τόμπα φαίνεται ότι

α. Ο ίδιος είχε εντολή από τους Χούρι να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με κάποιους από τους επίδοξους καναλάρχες.

β. Επίσης ο ίδιος κατάφερε και βρήκε 3 εκατομμύρια ευρώ-όπως κατέθεσε- “δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να τού βρει, αν ήθελε 17 εκατομμύρια;”

γ. Έφερε το χειρόγραφο συμφωνητικό που υπεγράφη δύο χρόνια μετά τον διαγωνισμό για τις άδειες και δείχνει ότι υπήρχε συζήτηση για να λυθεί το όλο ζήτημα της ιδιωτικής διαφοράς μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα.

δ. Η διαδικασία της εγγυητικής επιστολής και όλου του διαγωνισμού δεν είχε προβλήματα, η εγγυητική δόθηκε ορθώς και τα χρήματα είχαν κανονική προέλευση και ήταν αποτέλεσμα της σύμβασης δύο ιδιωτικών φορέων