Η νέα απάντηση της ΝΔ στον Λιάκο

Εξηγήσεις σχετικά με το τι ακριβώς εννοούσε στη δήλωση του για τη Μόρια, έδωσε ο Αντώνης Λιάκος νωρίτερα, ωστόσο η ΝΔ αντέδρασε και απάντησε ξανά.

“Από την απολογητική απάντηση του κ. Λιάκου, κρατάμε δύο πράγματα: Την ανάγκη του να προβεί σε αυτήν και την εκκωφαντική σιωπή του κ. Τσίπρα που τον καλύπτει πλήρως υιοθετώντας όσα έγραψε. ΥΓ: Για την κόλαση στη Μόρια ας απευθυνθεί στους συντρόφους του που τη δημιούργησαν” είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο της ΝΔ.

Οι εξηγήσεις Λιάκου 

Νωρίτερα, να εξηγήσει την αρχική ανάρτησή του για τη Μόρια επιχείρησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Λιάκος, μετά και την έντονη αντίδραση τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Λιάκος απηύθυνε “σύσταση” σε όποιον τον επέκρινε “να καταλαβαίνει το νόημα όσων διαβάζει”. Προσέθεσε δε: “Δεν έγραψα «κάψτε την Μόρια», ή «κάνατε καλά που την κάψατε», ούτε την επικροτούσα”.

Ολόκληρη η δήλωση που έκανε ο κ. Λιάκος:

“Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, για την ανάρτηση μου στο facebook: Να καταλαβαίνουμε το νόημα όσων διαβάζουμε. Η τραγική κατάληξη του στρατοπέδου στη Μόρια δεν μπορεί να συρρικνωθεί αποκλειστικά σε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έγραψα «κάψτε την Μόρια», ή «κάνατε καλά που την κάψατε», ούτε την επικροτούσα. Θέλει να δείξει την απελπισία των ανθρώπων, και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση. Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της. Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας αναζητείστε τις πολιτικές σας ευθύνες”.

-Ad-