ap images

Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα προτείνει ανακωχή με τη Ρωσία στους αιθέρες και τη θάλασσα

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα προτείνει “ανακωχή στους αιθέρες και τη θάλασσα” με τη Ρωσία κατά τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες αύριο στη Σαουδική Αραβία», δήλωσε στο AFP υψηλόβαθμος ουκρανός αξιωματούχος.

«Έχουμε μία πρόταση για ανακωχή στους αιθέρες και τη θάλασσα, διότι είναι οι επιλογές κατάπαυσης του πυρός που έχουν την ευκολότερη εφαρμογή και εποπτεία και μπορεί κανείς να ξεκινήσει από αυτές», δήλωσε ο ουκρανός αξιωματούχος που δεν κατονομάστηκε.

Ένα παρατεταμένο πάγωμα από την Ουάσινγκτον της ανταλλαγής με την Ουκρανία στρατιωτικών πληροφοριών θα δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, δήλωσε επίσης ο ουκρανός αξιωματούχος.

«Τα σημαντικό είναι να ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Αν διαρκέσει πολύ, θα δώσει στους Ρώσους σημαντικό πλεονέκτημα», είπε εξηγώντας ότι η διακοπή της λήψης στρατιωτικών πληροφοριών επηρεάζει ήδη τις ικανότητες του Κιέβου να πλήττει στόχους που βρίσκονται στο ρωσικό έδαφος.

«Περιόρισαν το μέρος των πληροφοριών που επέτρεπε πλήγματα κατά της Ρωσίας, άρα μπορεί να υπάρχει σχέση ανάμεσα στο πάγωμα των στρατιωτικών πληροφοριών και την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στη ζώνη αυτή», είπε.

Σημειώνεται ότι η ουκρανική και η αμερικανική αντιπροσωπεία θα συναντηθούν αύριο στη Σαουδική Αραβία για να συζητήσουν τα μέσα για τον τερματισμό του πολέμου που προκάλεσε η ρωσική εισβολή εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια.

Αντίθετα, η διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας δεν έχει επηρεάσει τις μαχητικές ικανότητες των Ουκρανών, διαβεβαίωσε ο ίδιος. «Δεν θα τις επηρεάσει τόσο γρήγορα, διότι υπάρχουν αποθέματα και άλλες (μη αμερικανικές) αποστολές, δεν αποτελεί πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αλλά μακροπρόθεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συμμετοχές ρεκόρ στον 13ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας
10 Μαρτίου, 2025
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν καταργούνται τα ΚΕΠΑ ως οργανισμός
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο για διαβουλεύσεις με Ιράν: «Είναι μια κυρίαρχη χώρα και καθορίζει ανεξάρτητα τη θέση του»
10 Μαρτίου, 2025
ΟΣΕ: Απάντηση σε δημοσίευμα αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών
10 Μαρτίου, 2025
Ζελένσκι: «Το Κίεβο θέλει ειρήνη»
10 Μαρτίου, 2025
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: Όταν μιλούν για «κατήγορο χυδαιότητας και τοξικότητες» ας κοιτούν στον καθρέφτη
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Πινακοθήκη: Αφέθηκε ελεύθερος και απειλεί με μηνύσεις ο βουλευτής της Νίκης
10 Μαρτίου, 2025
Σκέρτσος: «Η αντιπολίτευση μιλά για συγκάλυψη, ενώ η κυβέρνηση είναι η επισπεύδουσα της αποκάλυψης»
10 Μαρτίου, 2025
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έκλεισε τα 56 της χρόνια και τα γιόρτασε στη Φλόριντα
10 Μαρτίου, 2025
Ράδιο Θεσσαλονίκη: Ημερίδα Διαλόγου το Σάββατο 15 Μαρτίου στο Περίπτερο 15 της ΔΕΘ
10 Μαρτίου, 2025