Η Πειραιώς χορηγός της παράστασης «Η Δύναμη του πεπρωμένου» του Τζουζέππε Βέρντι που ανεβάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή

Στο πλαίσιο της συνεχούς και μακροχρόνιας συνεργασίας της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, η Πειραιώς στηρίζει ως Χορηγός την παράσταση «Η Δύναμη του πεπρωμένου», ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη Τζουζέππε Βέρντι. 

Με το έργο αυτό, που παρουσιάζεται 27 χρόνια μετά από το τελευταίο του ανέβασμα στην Ελλάδα, η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα για το 2025. Η νέα αυτή παρουσίαση του έργου υπογράφεται από τη διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια Ροδούλα Γαϊτάνου, με σκηνικά και κοστούμια του Γιώργου Σουγλίδη και φωτισμούς του Τζουζέππε ντι Ιόριο. Τη διεύθυνση της Ορχήστρας της ΕΛΣ αναλαμβάνει ο Πάολο Καρινιάνι, ένας από τους σπουδαιότερους αρχιμουσικούς της εποχής μας. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ στις 26, 29 Ιανουαρίου και 2, 6, 9, 12, 15, 18 Φεβρουαρίου 2025. 

Η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Πειραιώς για τον Πολιτισμό, για την προαγωγή και την ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας. 

Μέγας δωρητής της ΕΛΣ είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, μια ώρα πριν την έναρξη της πρεμιέρας, στις 17.30, διοργανώνεται από την Τράπεζα Πειραιώς, χορηγό της παράστασης και την Εθνική Λυρική Σκηνή, στην Αίθουσα VIP στον 1ο όροφο του φουαγέ της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, ομιλία της Έλενας Ματθαιοπούλου για την όπερα « Η Δύναμη του πεπρωμένου». Η διακεκριμένη συγγραφέας και δημοσιογράφος θα μιλήσει για την περιπέτεια της σύνθεσης του έργου, τις αναθεωρήσεις του λιμπρέτου, τη διάσημη εισαγωγή του, τις μουσικές και υποκριτικές απαιτήσεις των πρωταγωνιστικών ρόλων, τις διάσημες άριες, αλλά και τη φήμη που συνοδεύει την όπερα αυτή, διαχρονικά. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Προκρατήσεις: https://www.ticketservices.gr/event/gno-i-dynami-tou-pepromenou-omilia/?lang=el

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ηλεία: Καθηγήτριες καταγγέλλουν εκπαιδευτικό για σεξουαλική παρενόχληση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Η κυβέρνηση είναι ένοχη και παίζει τα ρέστα της για να σωθεί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αίγυπτος προς Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα μείνουν στη γη τους»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τα Τέμπη: «Αισθανόμαστε βαρύ το χρέος που πέφτει στους ώμους μας»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρχίζει η δίκη του μεγαλογαιοκτήμονα στον Βόλο που βίασε 11χρονο κορίτσι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωνία για τον 27χρονο που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στην Κρήτη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσελέντης: Μπορεί να κάνει σεισμό 6 Ρίχτερ στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παπαζάχος για σεισμούς στη Σαντορίνη: Δεν θα ησυχάσουμε εύκολα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στέφανος Κασσελάκης: Δεν έχω χωρίσει ποτέ με τον Τάιλερ
12 Φεβρουαρίου, 2025