Η «περίεργη» ληστεία στην Κιβωτό του Κόσμου το 2021 και ο ξυλοδαρμός

Στον Βόλο, στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται “Κιβωτός του Κόσμου“, μια περίεργη υπόθεση κλοπής που έρχεται από τα παλιά και μια καταγγελία για ξυλοδαρμό τριών παιδιών που έρχεται τώρα να προκαλέσει σάλο, απαιτούν από τους ιθύνοντες, και κυριότερα τον πατέρα Αντώνιο να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Το θέμα βγήκε στην επιφάνεια μετά την καταγγελία που έγινε στα μέσα του περασμένου Αυγούστου, από τον αθλητή και συνεργάτη τότε της “Κιβωτού”, Χρόνη Χλίτσιο, ο οποίος κατήγγειλε ότι τρία παιδιά που φιλοξενούνταν στη δομή, ξυλοκοπήθηκαν χωρίς οίκτο από στέλεχος του οργανισμού.

Ο κ. Χλίτσιος, διευκρίνισε ότι ενώ επιχείρησε να εκκινήσει τις νομικές διαδικασίες για να λυθεί το κουβάρι, κάποιοι στον οργανισμό ήθελαν να τον φιμώσουν.

“Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε)“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια κιόλας μέρα που έκανε την καταγγελία, ο παιδαγωγός απολύθηκε.

Κιβωτός του Κόσμου: Η κλοπή το 2021

Στις αρχές του περασμένου Γενάρη, καταγράφηκε μια κλοπή. Οι τρεις δράστες, ηλικίας 16, 17 και 18 χρονών άρπαξαν από χρηματοκιβώτιο, ποσό που ανερχόταν μεταξύ 20.000 και 30.000 ευρώ.

Είχαν αφαιρέσει επίσης δύο χρυσούς σταυρούς με τις αλυσίδες τους, δωροεπιταγές διαφόρων καταστημάτων, δύο κουμπαράδες με συνολικά 150 ευρώ και ένα πλαστικό χρηματοκιβώτιο που είχε μέσα 400 ευρώ.

Οι δράστες της κλοπής εντοπίστηκαν, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Τα χρήματα όμως από το χτύπημα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Το όλο γεγονός ελέγχεται με προσοχή για να εξακριβωθεί τι έγινε τον προηγούμενο Αύγουστο όταν τα παιδιά ξυλοκοπήθηκαν και τι κρύβουν οι εξηγήσεις που έδωσε ο πατέρας Αντώνιος για την απομάκρυνση του παιδαγωγού μετά την καταγγελία.