Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει περισσότερες από 9.600 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID-19

Περισσότερες από 9.600 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του COVID-19 θα λάβουν χρηματική ενίσχυση ύψους 5.000€ έως 40.000€ από την Περιφέρεια Αττικής.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία λόγω της υγειονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, το οποίο συγχρηματοδοτείται με περισσότερα από 250 εκ. € από τους πόρους του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020», στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας.

Συνολικά 42.254 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση προκειμένου να ενισχυθούν από το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ περισσότερες από 9.600 από αυτές θα λάβουν τις ενισχύσεις ύψους 5.000€ έως 40.000, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε επιχείρησης.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι αφότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων και η επαλήθευση βαθμολογίας έως το τέλος του Φεβρουαρίου, 1 στις 4,4 επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση θα λάβουν τις ενισχύσεις ως το τέλος του Μαΐου.

Για λόγους διαφάνειας στην υλοποίηση του προγράμματος, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής ο πίνακας βαθμολόγησης των αιτήσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, ενώ ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν έως το τέλος του Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα στον πολίτη και την Μικρομεσαία Επιχείρηση και κατά την περίοδο της πανδημίας. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στη στήριξη  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής, καθώς επίσης και των αυτοαπασχολούμενων που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία του COVID-19. Πρόκειται για μία ακόμη δράση από τις πολλές που είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί, είτε θα ακολουθήσουν, για να στηρίξουμε την οικονομία, την κοινωνία και την υγεία σε αυτή τη δύσκολη και επίμονη συγκυρία της πανδημίας. Άλλωστε, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης ήταν και θα είναι πάντοτε προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Θέλω να στείλω ένα πολύ καθαρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Σε αυτήν την κρίση, κανένας δεν είναι μόνος. Μαζί, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που μας δημιουργεί ο φονικός ιός και θα κάνουμε, όταν περάσει η κρίση, μια νέα αρχή για την Αττική».

 

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025