Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας σήμερα – Αφόρητη η κατάσταση σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη

Παραμείνει η αφρικανική σκόνη στον ουρανό της χώρας, όμως δύσκολα θα μας βάλει και η θερμοκρασία, καθώς σήμερα θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας.

Η αφρικανική σκόνη μαζί με τη ζέστη θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κάνοντας αφόρητη την κατάσταση. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και τα νότια θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Από την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει σχεδόν στα κανονικά επίπεδα.

Από το βράδυ οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο που το πρωί φτάνουν και τα 6 μποφόρ, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων σε όλη τη χώρα την Τετάρτη σταδιακά και πρώτα από τη δυτική Ελλάδα θα απομακρύνει την σκόνη από τον ουρανό.

Η ολική μεταστροφή του καιρού θα ολοκληρωθεί Πέμπτη και Παρασκευή όπου στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Την Κυριακή όμως δεν αποκλείεται η αστάθεια, τυπική ανοιξιάτικη, να επιστρέψει και να δώσει φαινόμενα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.