Η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της χρονιάς – Δείτε την διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Το βράδυ της πέμπτης παρουσιάστηκε η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της χρονιάς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση της εταιρείας, “Interview” την οποία παρουσίασε η «Βεργίνα Τηλεόραση» στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 39,1% απάντησε Νέα Δημοκρατία με το 24% να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων να βρίσκεται στο 15,1%. Την 3η θέση μοιράζονται το ΚΙΝΑΛ με το ΚΚΕ συγκεντρώνοντας το 4,6 % των προτιμήσεων με την Ελληνική Λύση να είναι στο 4% και το MέΡΑ 25 στο οριακό 3%.

Υψηλά παραμένουν τα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε ποσοστό 46.6% παραμένει καταλληλότερος Πρωθυπουργός, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα που λαμβάνει ποσοστό 22.8%.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Interview», οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τους υπουργούς, ανάλογα με την αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με αυτήν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία με 7.1, ενώ ακολουθεί ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης με 6.9.

-Ad-