Η Ρωσία απέρριψε το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούσαμε τέτοιες δηλώσεις από εκπροσώπους του καθεστώτος του Κιέβου. Γνωρίζουμε τη φύση του καθεστώτος του Κιέβου», είπε ο Πεσκόφ, καθώς αναμένεται ο Ουκρανός πρόεδρος να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί τα ρωσικά εδάφη που κατελήφθησαν πρόσφατα.

Η Ρωσία απέρριψε το ειρηνευτικό σχέδιο που ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι λίγο καιρό μετά την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ, καθώς ο ρωσικός στρατός προελαύνει μαζικά στο Ντονμπάς.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα συνεχίζει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», αγνοώντας τις προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Ζελένσκι στον Μπάιντεν με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Πεσκόφ σχολίασε και το ζήτημα της διέλευσης ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Με βάση τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, σε περίπτωση που το Κίεβο αρνηθεί να συνεχιστούν οι ροές, τότε «οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες τιμές».

«Υπάρχουν (άλλες) διαδρομές, αλλά, βέβαια, τέτοιες αποφάσεις από την ουκρανική πλευρά θα προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα συμφέροντα των Ευρωπαίων καταναλωτών, εκείνων που εξακολουθούν να θέλουν να αγοράζουν πιο εγγυημένο, πιο οικονομικό… ρωσικό αέριο», είπε ο Πεσκόφ με βάση δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου.