Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για τον φόνο της κόρης του Ντούγκιν

Κατά των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας στρέφεται η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) τονίζοντας πως ευθύνονται για τον φόνο της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης ενός εξέχοντος υπερεθνικιστή ρώσου ιδεολόγου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ η Ντούγκινα, κόρη του Αλεξάντρ Ντούγκιν, που είναι στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (20/8), όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη και ανατίναξε το αυτοκίνητο Toyota Land Cruiser που οδηγούσε, ανακοίνωσαν ρώσοι ερευνητές.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

Η FSB αναφέρει στη σημερινή ανακοίνωσή της πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979, την οποία και κατονομάζει.

Όπως τονίζει προσθέτει η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας στην ανακοίνωσή της και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «η γυναίκα αυτή και η έφηβη κόρη της έφθασαν τον Ιούλιο στη Ρωσία και πέρασαν ένα μήνα για να προετοιμάσουν την επίθεση, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο συγκρότημα και ερευνώντας τον τρόπο ζωής της Ντούγκινα».

Η εν λόγω γυναίκα παρευρέθη το βράδυ του Σαββάτου (20/8) σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της, πριν πραγματοποιήσει μια «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα και διαφύγει από τη Ρωσία στην Εσθονία, ανακοίνωσε η FSB.