Η Ρουμανία κέρδισε εύκολα με 3-0 την Ουκρανία

Η Ρουμανία νίκησε εύκολα με 3-0 την Ουκρανία στον πρώτο της αγώνα για το Euro 2024.

Με αυτό τον τρόπο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου θέτει στερεές βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς περιμένον να δουν την εξέλιξη στο ματς του Βελγίου με τους Σλοβάκους, με τους οποίους φαίνεται πως θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση.

Το παιχνίδι

Το σκορ στο Μόναχο άνοιξε στο 29ο λεπτό με γκολ-ποίημα ο Στάντσιου. Στο ξεκίνημα της φάσης οι Ρουμάνοι πίεσαν στην αντίπαλη περιοχή, ο Λούνιν έκανε λάθος πάσα που έκλεψε ο Μαν και βρήκε τον επερχόμενο συμπαίκτη του, που με ασύλληπτο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της ουκρανικής εστίας, ουσιαστικά στην πρώτη φάση των Βαλκάνιων στο παιχνίδι.

Στο 38΄ Τσιγκάνκοφ και Μούντρικ δεν κατάφεραν να κάνουν το σουτ ενώ είχαν καλές προϋποθέσεις και στην εξέλιξη της φάσης ο Μαν σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Ματβιένκο και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα (39΄) ο Στάντσιου προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Λούνιν και να φεύγει άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τους Ουκρανούς να κυκλοφορούν την μπάλα και να ψάχνουν ανοιχτούς χώρους, αλλά στο 53΄ δέχθηκαν και δεύτερο σοκ, με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο, όταν ο Μάριν, επίσης με σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λούνιν για το 2-0.

Το κακό τρίτωσε για την Ουκρανία τέσσερα λεπτά αργότερα (57΄), με τον Μαν να κάνει… βόλτα στην αντίπαλη περιοχή με υπέροχη ενέργεια και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ντράγκους, ο οποίος σε άδεια εστία έκανε το 3-0, που έμεινε ως το τέλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κονόπλια

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Έντουαρντ Ιορντανέσκου): Νίτσα, Ράτσιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μπάντσου, Μ. Μάριν (75΄ Ρους), Μαν (62΄ Χάτζι), Ρ. Μαρίν, Στάντσιου (87΄ Ρακοβίταν), Κόμαν (62΄ Μιχάιλα), Ντράγκους (75΄ Πούσκας).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Λούνιν, Κονόπλια (72΄ Τίμτσουκ), Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Ζιντσένκο, Στεπανένκο (62΄ Μπράζκο), Σαπαρένκο (62΄ Γιάρεμτσουκ), Τσιγκάνκοφ (62΄ Γιαρμολένκο), Σουντάκοφ (83΄ Μαλινόφσκι), Μούντρικ, Ντόβμπικ.