Η στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς πληροφορείται τον θάνατο των τριών γιων του και των εγγονών του (video)

Ο ηγέτης της Χαμάς τόνισε πως ο θάνατος των τριών γιων του και των εγγονιών του σε βομβαρδισμό του Ισραήλ δεν πρόκειται να κάμψει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με τον ηγέτη της Χαμάς τη στιγμή που ενημερώνεται ότι οι τρεις γιοι του και κάποια από τα εγγόνια του σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του Ισραήλ.

Ένας άνδρας που βρίσκεται δίπλα του, κοιτάζοντας το κινητό του τηλέφωνο, φαίνεται να του λέει: «Ο Χαζέμ, ο Μοχάμεντ και ο Αμίρ σκοτώθηκαν μαζί με τα παιδιά τους», με τον Ισμαήλ Χανίγια να απαντά: «Ο Θεός να τους αναπαύσει».

Μάλιστα ο ηγέτης της Χαμάς ρωτήθηκε αν θέλει να τερματίσει την επίσκεψη που πραγματοποιούσε. «Όχι, γιατί; Ας συνεχίσουμε», απάντησε επαναλαμβάνοντας τη φράση «ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή τους».

Αργότερα, ο Ισμαήλ Χανίγια που έχει την έδρα του στο Κατάρ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα: «Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου».

Ο ηγέτης της Χαμάς είπε επίσης πως ο θάνατος των τριών γιων του και των εγγονιών δεν θα αλλάξει τη στάση του ούτε τις θέσεις του στις συνομιλίες, για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται, έξι και πλέον μήνες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.