Η συγκλονιστική ιστορία ορειβάτη που τον χτύπησε κεραυνός κι επέζησε

Η τραγωδία με την 13χρονη Δωροθέα που πέθανε στη Χαλκδική από χτύπημα κεραυνού αναβίωσε τις πιο εφιαλτικές στιγμές της ζωής του.

Τη νύχτα που άλλαξε τα πάντα, όταν κεραυνός έπεσε κοντά στον ίδιο κι άλλους δύο ορειβάτες στο Όρος Φαλακρό, με τραγικό απολογισμό ένα νεκρό και έναν τραυματία.

Δυο χρόνια μετά το δυστύχημα, ο ορειβάτης που σώθηκε μιλάει στο Live News και φέρνει στο μυαλό του, όλα όσα έζησε εκείνη τη νύχτα.

Ήταν και τότε καλοκαίρι. Αύγουστος του 2022. Η παρέα των ορειβάτων ξεκίνησε από τους πρόποδες του Φαλακρού Όρους στη Δράμα, μαζί με δεκάδες ακόμα που έπαιρναν μέρος σε ορειβατικό αγώνα και κάποια στιγμή αποκόπηκαν από τους υπόλοιπους.

Ο τραυματισμένος ορειβάτης ανοίγει τα μάτια και βλέπει τις αγωνιώδεις προσπάθειες για βοήθεια. Για τον φίλο του, ήταν ήδη αργά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και παρέμεινε για 5 μέρες.

«Είμαι ευτυχής που είμαι ζωντανός», δήλωσε ο ορειβάτης Χαράλαμπος, Εφραιμίδης.

Το χρονικό της τραγωδίας στο Φαλακρό Όρος
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης στους πρόποδες του Φαλακρού Όρους.

Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού αγώνα, οι 55 αθλητές έπρεπε να καλύψουν μια μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνώντας από τις έξι ψηλότερες κορυφές του βουνού, μέχρι τον τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Για λίγες ώρες ο καιρός ήταν καλός, όμως ξαφνικά άλλαξε με έντονη βροχή και πολλούς κεραυνούς.

Οι ορειβάτες δεν είχαν τρόπο να προστατευτούν. Ευελπιστούσαν να σταθούν τυχεροί.

Ο κύριος Εφραιμίδης που μιλά στο Live News, δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει πως μέσα σε όλο αυτό που του έτυχε, δεν πρέπει να αισθάνεται άτυχος.

Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν οι περισσότεροι αθλητές τερμάτισαν, χωρίς η παρέα των ορειβατών να εμφανίζεται.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ στο σημείο είχε σπεύσει και ελικόπτερο.

Αυτές οι εικόνες είναι αδύνατον να σβήσουν από τη μνήμη του κυρίου Εφραιμίδη. Δυο χρόνια μετά θυμάται την πιο δυσάρεστη περιπέτεια της ζωής του. Τη μεγαλύτερη μάχη που κατάφερε να κερδίσει.

«Ήμουν σε μία απόσταση γύρω στα 5 μέτρα από τον συναθλητή μου που τον χτύπησε ο κεραυνός» είπε αρχικά ο κ. Εφραιμίδης μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ενώ ερωτηθείς τι θυμάται από εκείνη την στιγμή απάντησε ότι δεν έχει μνήμες, «ήταν ακαριαίο το χτύπημα».