Η Τουρκία ανέστειλε τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Η Τουρκία ανέστειλε χθες όλες τις εξαγωγές και τις εισαγωγές προς και από το Ισραήλ, επικαλούμενη την «επιδείνωση της ανθρωπιστικής τραγωδίας» στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η αναστολή των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Ισραήλ θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα καθώς και η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν.

«Ο Ερντογάν σπάει τις συμφωνίες εμποδίζοντας τα λιμάνια για ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές. Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών και αγνοώντας τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ να συνεργαστεί άμεσα με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην κυβέρνηση για τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων για το εμπόριο με την Τουρκία, εστιάζοντας στην τοπική παραγωγή και τις εισαγωγές από άλλες χώρες.