Η Virtus Capital νέος σύμβουλος εισαγωγής στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α) του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η κυπριακή Virtus Capital, μητρική της ελλαδικής Capital Markets Experts A.E., εγκρίθηκε από το αρμόδιο όργανο της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ως Σύμβουλος Εισαγωγής στο πλαίσιο της ΕΝ.Α..

Η Virtus Capital (www.virtus.capital) ιδρύθηκε το 2009, ξεκίνησε ως διεθνής εταιρία συμβούλων στρατηγικής και το 2011 είχε εμπλακεί στην προσπάθεια εξαγοράς του Χρηματιστηρίου της Κροατίας για λογαριασμό θεσμικού φορέα από την Ανατολική Ευρώπη.

Το 2013 απέκτησε την πρώτη της συμμετοχή στην Capital Markets Experts AE και από το 2016 αποτελεί τον πλειοψηφούντα μέτοχό της. Στα στελέχη της Virtus Capital, συμπεριλαμβάνονται τεχνοκράτες με βαθιά γνώση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, έχοντας μάλιστα στο παρελθόν εμπλακεί με τις δύο τελευταίες εισαγωγές εταιριών στην ΕΝ.Α. το 2010 (τη Vidavo και τη Diversa).

Σημειώνεται ότι η Capital Markets Experts A.E. (www.camex.gr), αποτελεί την Νο1 εταιρία, τόσο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, όσο και στην Αν. Μεσόγειο, σε εισαγωγές εταιριών σε MTF αγορές, με 13 καταγραμμένα listings, στο σύνολό τους ενεργά, στην Ν.Ε.Α. αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Στόχος της Virtus Capital είναι η εισαγωγή εταιριών από την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο στις αγορές της ΕΝ.Α. του Χ.Α., καθώς και το dual listing εταιριών, οι οποίες που είναι ήδη εισηγμένες σε MTF χρηματιστηριακές αγορές, χωρών της Ε.Ε. .