Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης σχολίασε στο Live News το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
Ειδική μνεία έκαναν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας στο πόρισμά τους στην ικανή ποσότητα αίματος στο πανάκι της Ίριδας.
Ο κος Γαλεντέρης σχολίασε για το υγρό που βρέθηκε στο πανάκι, πως όταν είναι αιματηρό είναι πληγή, ενώ ο χαρακτηρισμός οροαιματηρό σημαίνει ότι προέρχεται από τα πνευμόνια.
«Εφόσον χαρακτηρίστηκε αιματηρό σημαίνει ότι η πηγή προέλευσής του είναι το τραύμα που βρέθηκε στην στοματική κοιλότητα και προέρχεται από την ισχυρή εξωτερική πίεση που δέχτηκε η στοματική κοιλότητα με το πανάκι, εντός της στοματικής κοιλότητας ενδεχομένως».
Στην περίπτωση της Ίριδας ο κος Γαλεντέρης έκανε λόγο για κρυφά τραύματα, που εντοπίζονται στα εσωτερικά χείλη και προκαλούνται από την ισχυρή πίεση που δέχεται το θύμα.
Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας
Για «βίαιο μηχανισμό θανάτου» κάνει λόγο των πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια για τον «χαμό» της Μαλένας και της Ίριδας, «δείχνοντας» ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτίων θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου».
Και συνεχίζει το πόρισμα: «Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής: νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογρφικά ευρήματα».
Οι αποκαλύψεις στη συνέχεια του κειμένου είναι συνταρακτικές, αρχής γενομένης από τη Μαλένα: «Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών».
Αναφορικά με την Ίριδα, η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει: «Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχου του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσοτητα αίματος».